Матвій Хренов: «До кінця поточного року дефіцит по заробітній платі працівникам охорони здоров’я у Житомирі складає 63,7 мільйони гривень»

  Такі цифри назвав Матвій Хренов, доповідаючи сьогодні, 26 вересня, на двадцять шостій (позачерговій) сесії Житомирської міської ради сьомого скликання. На ній розглядалося питання про виплату заробітних плат житомирським медикам.

 «Доброго дня, шановні депутати, шановні колеги, усі присутні. Хочу вас проінформувати з приводу ситуації, яка склалася із заробітною платнею у працівників охорони здоров’я. Як ви пам’ятаєте, ще на початку 2017-го ми говорили про те, що субвенції, затвердженої на рівні Кабміну, її недостатньо. Якщо говорити про заробітну платню, то розмір субвенції склав всього 183 мільйони гривень, при потребі 250 мільйонів гривень. Перші проблеми у нас почалися у березні-квітні цього року. Тоді з міського бюджету було виділено 3,5 мільйони гривень. Після цього, коли виникали наступні проблеми, нам із Житомирським міським головою вдалося зробити наближення: із трьох останніх зимових місяців було знято по 30% очікуваної субвенції. Вони були наближені до літніх місяців. І таким чином нам вдалося здійснити всі потрібні виплати по заробітній платні медиків.

  А вже з вересня місяця знову почалися проблеми з виплатами зарплат нашим працівникам охорони здоров’я. У середу Кабмін мав розглянути перерозподіл 570 мільйонів гривень, але там так цього і не зробили. У кращому випадку, вони розглядатимуть це питання завтра. З цих 570 мільйонів гривень Житомирська область, за попередньою інформацією, отримає 17,2 мільйони гривень. Скільки саме Житомир отримає із цієї суми, наразі не відомо.

  Якщо говорити про ті проблеми, які є станом на сьогодні, то медичним працівникам повністю виплачено заробітну плату за серпень і вони не отримали аванс за вересень. Щодо загальної недостатності до кінця року по заробітній платі працівникам охорони здоров’я, то вона складає 63,7 мільйони гривень.

  Упродовж року було написано не менше 15 листів у різні інстанції. Я та Сергій Сухомлин постійно відвідуємо Київ, де нам обіцяють що ось-ось субвенція на зарплати медикам буде збільшена. Медичні працівники вже двічі їздили в Київ на різного роду акції. Перша акція була в травні 2017-го, а друга — минулого вівторка, 19 вересня. Знову ж таки, поки отримуємо лише обіцянки. І, зазначу, що великої суми додаткових коштів із державного бюджету ми не очікуємо. Ще можна очікувати розподілення 1 мільярду гривень — коштів, які були зарезервовані на Донецьку і Луганську області. Вони будуть розподілені по всій Україні, з розрахунку на кількість переміщених осіб. Це планувалося зробити напередодні Нового року, але ми домовилися, щоб це почали робити не пізніше жовтня місяця 2017-го. За попередніми розрахунками, Житомирщина отримає близько 20 мільйонів гривень. Але, зауважу, що в місті Житомирі з 12 тисяч тимчасово переміщених осіб проживає близько 2,5 тисяч. Тож не варто очікувати, що місто отримає велику суму.

  Якщо ж провести диверсифікацію робітників, то дефіцит складатиме не 63 мільйони гривень, а більше 120 мільйонів гривень. Знову ж таки, ми постійно піднімаємо це питання в Києві, але результату поки не бачимо. І якщо говорити про 2018 рік, а ми вчора аналізували доведені цифри, то ситуація ще більш сумна. Ми вже готуємо і листи, і плануємо візити у Київ, адже на наступний рік дефіцит взагалі може скласти 80 мільйонів гривень, і це тільки по заробітній платні. Але ми робимо все можливе, аби зняти соціальне напруження і забезпечити людей заробітною платнею, яку вони по праву мають отримати, яку заробили», — доповів заступник Житомирського міського голови Матвій Хренов.     

  Нагадаємо, що на сьогоднішній сесії Житомирської міської ради депутати виділили 13,87 мільйони гривень на аванс та зарплату медикам за вересень місяць, які їм заборгувала держава.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework