×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 657.

Сотні втікачів від вибухів знайшли прихисток на Житомирщині

  Люди згуртувалися для допомоги евакуйованим.

   Із охопленої вибухами території цієї ночі сотні людей тікали самотужки, не чекаючи на евакуацію. Жителі Калинівки і сусідніх сіл виїжджали в інші райони Вінниччини і навіть у сусідню Житомирщину, передає ТСН.

  Евакуація власними авто і оренда готельних номерів: українці об'єдналися для допомоги калинівцям
Багатьох із небезпечної зони вивозили волонтери. І такі ж звичайні люди давали переляканим жителям прихисток у себе вдома.

  В козятинській квартирі цієї ночі як в рукавичці і міні-дитсадку. Валентина Бінецька прихистила у себе два десятки людей, з них дев’ятеро дітей. Від немовлят до дванадцяти років.

  «Сказали що  приїде одна мама з  дітьми,  дивлюся заїжджає  один бусік, потім другий, третій, четвертий, відкриваю  двері  вони почали захродити,  добре,  що квартира велика, в комнаті 10  людей спало», - розповідає господиня. 

  Жінка сьогодні  відпросилася з роботи, їй тепер куховарити  на солідний гурт.  Щоправда,  допомагають  родичі і сусіди.

  Інна Табачок з маленькою донечкою навіть не сподівалася, що  ночуватиме не посеред поля.

  У Бердичів перші машини прибули вже о першій ночі. У міському будинку культури ще до світанку підготували матраци, ковдри та гарячу їжу.  А деякі містяни забирали на ночівлю жінок  із дітьми. 

  Амбулаторія села Глухівці, за півсотні кілометрів від епіцентру вибухів.  Тут прихистили 75 людей з Калинівки. Евакуйовували їх із небезпечної зони волонтери власними автівками. 

  Волонтери ж зараз організовують підвіз продуктів і у Козятинську лікарню. Тут кілька сотень людей.  Жінки та діти, вочевидь, залишаться тут і на цю ніч. Чоловіки ж рвуться додому. Бояться мародерів і хвилюються за домашніх тварин. Кажуть, шукатимуть об’їзні шляхи, аби оминути блок-пости. 

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework