«Говорить Україна»: батькам-вегетаріанцям, в яких забрали дітей, необхідна психіатрична експертиза

  У програмі «Говорить Україна» з Олексієм Сухановим з’ясувались шокуючі подробиці з життя сім’ї вегетаріанців з Житомирщини, в яких соціальна служба вилучила трьох дітей начебто через те, що їх не годують м’ясом.

  У студії ток-шоу виявилось, що відмова від м’яса – лише вершина айсберга. Так, сусіди вегетаріанської сім’ї засвідчили, що діти насправді ходили голодними, брудними, не відвідували школу та навіть жебракували.

  «Я дала письмовий дозвіл на те, щоб дітей забрали від мами і тата вегетаріанців. Діти дійсно ходять голодні. Старша Богдана приїжджає до школи лише на другий-третій урок лише для того, щоб поїсти у їдальні, а не отримувати знання. Дитина також пропускає школу, бо глядить молодших братика та сестричку», – розповіла у студії голова сільради Валентина Ільницька.

  Як зазначили сусіди, неповнолітні постійно перебувають без нагляду батьків, їх залишали наодинці на дві доби, діти розводили вогнище посеред хати, видираються на дах будинку, а одного разу сестрички навіть поїхали у Житомир – за 25 кілометрів від рідної оселі. Саме там небайдужі люди відреагували на дитячий плач, нагодували їх та показали лікарям, так як одну з дівчат діймав біль у нозі через запущену гнійну рану.

  «Коли я помітила цих дітей, то звернула увагу, що у однієї з дівчаток дійсно були проблеми зі здоров’ям, з ніжкою. Я коли побачила рану, зрозуміла одразу, що без допомоги лікаря не обійтися, тому що ушкодження було не свіжим, навіть з ознаками некрозу. Це загрожувало життю дитини», – розповіла житомирянка Наталя Курчки, додавши, що діти пручалися йти до лікаря через заборону матері, навіть намагалися втекти.

  Представниця соцслужби Марія Присяжнюк запевняє, що не лише через вегетаріанство Дмитра та Свєтозару можуть позбавити дітей: «Підстав забрати у Свєтозари дітей декілька: по-перше, бездоглядність, по-друге, бродяжництво у пошуках їжі та жебракування, по-третє, їм постійно загрожує небезпека, тому що вони тиняються де завгодно і вже навіть почали виїжджати за межі свого населеного пункту».

  Окрім того, за словами дитячого психоаналітика, арт-терапевта Юлії Шувалової, у маленьких дітей немає почуття сорому.

  «Діти можуть бути свідками оголеності, у них відсутнє почуття сорому, інтимності. Так може впливати модель поведінки матері, яку діти сприймають як єдину вірну. Батькам потрібно пройти психіатричну експертизу», – зазначила Юлія Шуваєва, дитячий психоаналітик, арт-терапевт.

  Варто зазначити, що батько Дмитро не бачать проблем із вихованням власних дітей, більше того, звинувачує односельчан та соціальну службу у неприязному відношенні до своєї сім’ї, а його діти просто «волелюбні». «Суспільство не сприймає наш спосіб життя», – пояснив батько причину того, чому в них вилучили дітей. У свою чергу, матір Свєтозара зізналась в ефірі «Говорить Україна» на телеканалі «Україна», що навіть не поцікавилась, чому соціальна служба забирає дітей, однак впевнена, що підстав вони не мали.

  Як повідомлялось, «Говорить Україна» вирішила з’ясувати, чому у родини вегетаріанців забрали дітей, запросивши до студії батьків дітей, сусідів родини, а також експертів, щоб розставити всі крапки над І у цій непростій історії.

  Кілька тижнів тому Україну сколихнула історія про те, що у родини вегетаріанців з Житомирщини соціальні служби відібрали трьох дітей – 11-річну Богданку, 6-річну Ангеліну та 4-річного Лева. За допомогою суду батьки повернули дітей додому, але 31 серпня на них чекає ще одне судове засідання.

  Ця історія почалася з того, що сусіди родини вегетаріанців поскаржилися сільраді, що діти ходять голодні і випрошують їжу. Саме після їхньої скарги діти опинилися у Центрі реабілітації дітей. Батьки у всьому звинувачують сусідів, пояснюючи конфлікт тим, що односельчани звикли жити іншим життям. Сусіди ж говорять про недогляд та навіть загрозу життю дітям.

Джерело: govoryt-ukraina.tv

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework