На території ЖНАЕУ школярі із 23 областей висадили «Алею єдності лісівників України»

  У Житомирському національному агроекологічному університеті протягом 27-29 вересня  проходить ІІ етап ХІ Всеукраїнського зльоту учнівських лісництв загальноосвітніх і позашкільних навчальних закладів, участь в якому  беруть 23 команди  - представники 23 областей  країни, у тому числі Донецької.

 Зокрема, 27 вересня учасників зльоту привітав ректор ЖНАЕУ Олег Скидан, заступник голови Житомирської ОДА Ярослав Лагута,  заступник голови Державного агентства лісових ресурсів України, Володимир Бондар,  голова Товариства лісівників України Олександр Яресько, директор Національного еколого-натуралістичного учнівської молоді Володимир Вербицький, керівники та представники   Державного підприємства «Житомирське лісове господарство», Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства,  ін.

Вони відзначили високий рівень підготовки учасників заходу, а також наголосили, що присутня молодь – це майбутнє українського лісництва. 

Відзначимо, що у рамках Всеукраїнського зльоту школярі змагаються  у два етапи -  презентація досягнень учнівських лісництв та захист науково-дослідницьких робіт.  

Зокрема, 27 вересня  було презентовано досягнення учнівських лісництв. Школярі представили презентації із використанням фото та відеоматеріалів про свої лісництва, розповіли про діяльність та історію заснування, найбільші здобутки, тощо.  

А вже зранку 29 вересня учасники зльоту разом із наставниками та організаторами приєдналися до створення  «Алеї єдності лісівників України», висадивши  туї та декоративні кущі на території Житомирського національго агроекологічного університету.

Проректор ЖНАЕУ Іван Мартинчук зауважив, що на алеї буде 23 дерева, які символізують кількість учасників цьогорічного Всеукраїнського зльоту. За його словами, лісники завжди відзначалися практичністю, тому на згадку про проведення заходу вирішили висадити алею, дбаючи про екологію регіону та озеленення міста.

Кожна команда учнівських лісництв посадила своє дерево на "Алеї єдності" у Житомирі. 

До слова, лише у Житомирській області діє 25 шкільних лісництв, одне з яких - Баранівське, перемогло на минулорічному Всеукраїнському зльоті.

Також у ЖНАЕУ поділилися, що ідея з алеєю дуже сподобалася студентам ВНЗ, тому вони висадять фруктові дерева біля дитячого відділення психлікарні в Житомирському районі. Цим відділенням вони опікуються вже більше десяти років - допомагають з ремонтами, влаштовують прибирання та свята, фарбують та облаштовують дитмайданчик. передають іграшк і солодощі.

n 2909174

Прес-служба Житомирського національного агроекологічного університету

Новини Житомира

 

 

Последнее изменение Пятница, 29/09/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework