У будинок рідновірів, за відсутності батьків, увірвався сільський голова с. Буки разом із працівниками соцслужб

  Про це розповіла Свєтоза Батенькова. У коментарі для DKSновини жінка повідомила подробиці.

  «Обставини складаються дуже дивним чином. Мій чоловік, Дмитро, вже місяців 3 не міг влаштуватися на роботу, бо через усі ці складні події останніх місяців (відібрання дітей, судові засідання, повернення дітей тощо), повинен був завжди бути поряд, аби ми разом вирішували наші проблеми. І ось вчора, 29 вересня, був перший день, як він вийшов на нову роботу. Я ж була на одному із судових засідань у нашій справі (це було адміністративне засідання). Ми залишили дітей самих вдома, але я відлучалася буквально на 2 годинки й одразу ж після судового засідання спішила додому до діток. Їхні хто не збирався залишати вдома самих більше ніж на кілька годин. Ми з чоловіком, звісно ж, сказали дітям, щоб вони нікому із чужих не відкривали двері й завжди питали, хто ж стукає у двері, уразі, якщо хтось прийде до нашого будинку.

  Наша донька Ангелінка виходила на декілька хвилин на вулицю, а коли зайшла в дім, то не замкнула дверей. Саме в цей час до нашого дому прийшов Анатолій Красніцький, сільський голова села Буки, а з ним ще двоє соціальних працівників. Вони постукали, побачили, що двері відчинені і увійшли. Почали розпитувати дітей, як їм живеться: чи ситі вони, чим займаються, чи за ними доглядають, чи відвідують вони школу. Діти відповіли, що щасливі, ходять до школи і ситі.Далі гості, яких не хто не чекав і не запрошував, почали випитувати, що є в нашому холодильнику. Звісно, вони мають право приходити, але ж здоров’ю і життю дітей не загрожувала небезпека, а нас із чоловіком не було вдома. Просто дивують самі обставини, за яких відбувався цей візит сільського голови і представників соціальних служб», — говорить Свєтозара Батенькова. Вона вже написала заяву до поліції, у якій повідомила усі обставини справи. Свєтозара зізналася, що спершу мала викликати поліцію додому, але в кінцевому результаті все ж таки обмежилася лише написанням заяви до поліції.

  Жінка вважає, що є дві причини, чому незвані гості нанесли їм візит. На її думку, одна з причин полягає в тому, що на сільського голову с. Буки і на працівників соцслужб здійснюють тиск, щоб діти родини Батенькових-Шевелюків не навчалися в Корчацькій школі та батьки забрали їх в інший навчальний заклад. Нині ж там навчається дуже мало учнів, лишилися одиниці. І це найголовніша причина, на думку Свєтозари. А друга причина, за її словами, полягає в тому, що чиновники готуються до судового засідання, яке відбудеться 9 жовтня, аби влаштувати там своє «шоу». Варто зазначити, що судове засідання мало відбутися ще 25 вересня, але його перенесли на 9 жовтня, оскільки 25 числа голова Тетерівської ОТГ Валентина Ільницька не з’явилася на нього.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Апеляційний суд залишив дітей у родині рідновірів, але сільська рада не здається. ВІДЕО

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework