За попередніми підрахунками, щороку міський бюджет може отримувати з продажу електроенергії близько 35‒40 мільйонів гривень

  На цьому під час засідання виконкому Житомирської міської ради, яке відбулося 4 жовтня, наголосив Валерій Горб, директор КП «ЦЕНТР ІНВЕСТИЦІЙ» міської ради. Серед питань порядку денного було затвердження фінансового плану цього комунального підприємства на 2017 та на 2018 роки.

 

  «Для початку хотілося б зазначити, що ми — наймолодше комунальне підприємство Житомирської міської ради. Воно створене 9 березня, але фактично розпочало свою роботу 3 квітня поточного року. Не зважаючи на це, ми вже маємо певні здобутки і завдяки діяльності підприємства маємо перерахування до бюджету Житомирської міської ради. Хотілося б додати, що наше комунальне підприємство є керуючою компанією індустріального парку “Житомир-СХІД”. У нас в оренді знадиться земельна ділянка площею 24,7 гектари, яка передана в суборенду ТОВ “Житомирській меблевій фабриці”. Завдяки цьому міський бюджет за поточний рік отримає близько 340 тисяч гривень орендної плати. Чому 340 тисяч? Бо лише 25 квітня 2017 року була підписана угода, яка діє до кінця поточного року. А на 2018 рік ми плануємо вже отримати близько 500 тисяч гривень орендної плати за цю земельну ділянку.

  Також з приводу КП “ЦЕНТР ІНВЕСТИЦІЙ” на сесії Житомирської міської ради нещодавно було прийняте рішення про передачу в постійне користування земельної ділянки 185536 (Глибочицька сільська рада) фотосонячної електростанції. Наразі підприємство займається втіленням цього плану. Зокрема, ми нині займаємося зміною цільового призначення.

   Звісно ж, основний напрямок діяльності підприємства — залучення інвестицій. Нині ведуться перемовини з багатьма потенційними інвесторами.  Вже у 2018 році ми із Житомирським міським головою та виконавчим комітетом однозначно вийдемо на гарні результати.  Цього року ми теж маємо значні здобутки, хоча ми ще дуже молоде підприємство.

  Наше комунальне підприємство, як керуюча компанія, уклало договір із учасником індустріального парку. Щомісяця ми отримуємо певні кошти за надання послуг  ТОВ “Житомирська меблева фабрика”.  Основний вид наших доходів — надання консалтингових послуг, а також плата за землю. Але основним пріоритетом на поточний і наступний роки є будівництво сонячної електростанції. За попередніми підрахунками, щороку міський бюджет може отримувати з продажу електроенергії близько 35‒40 мільйонів гривень, які можуть успішно залучатися до програм життєдіяльності.  

  Зауважу, що наразі на підприємстві працює 5 людей. Але це той мінімум, який забезпечує максимальний, ефективний результат діяльності КП “ЦЕНТР ІНВЕСТИЦІЙ”. Якщо наші плани будуть втілюватися у життя і підприємство буде розширюватися, то на 2018 рік ми плануємо вносити зміни до фінансового плану», — доповів Валерій Горб.

  «Нині ми передаємо ще одну ділянку на баланс цього комунального підприємства (ред. КП “ЦЕНТР ІНВЕСТИЦІЙ”). Це 24,6 гектари землі зі Станишівської сільської ради. Вже підписані й акти про передачу комунальному підприємству злітної посадкової смуги житомирського аеропорту для проведення її реконструкції. Проект реконструкції цієї злітної смуги вже зроблений. ІЗ КП “ЦЕНТР ІНВЕСТИЦІЙ” ми робимо все можливе, аби відремонтувати злітну смугу. А вже потім місто саме буде підписувати договори з перевізниками, у тому числі й договори щодо експлуатації цієї смуги», — зауважив Сергій Сухомлин, Житомирській міський голова. 

Катерина Дейнека

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework