На Житомирщині взято під варту киянина, якого разом із його матір’ю підозрюють у виготовленні та збуті через Інтернет-мережу дитячого порно

  Прокуратура Житомирської області забезпечує процесуальне керівництво досудового розслідування у кримінальному провадженні за фактом виготовлення, збуту і розповсюдження через Інтернет-мережу порнографічної фотопродукції, організованого приватними підприємцями-киянами, матір’ю і сином.

  У середу, 4 жовтня 2017 року, ухвалою Корольовського районного суду м. Житомира 35-річному підприємцю обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою із можливістю внесення грошової застави у розмірі 185 тис 240 грн.

  Органи досудового розслідування також внесли на розгляд суду клопотання про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою і його 54-річній спільниці. Однак, оскільки підозрювана не з’явилася на засідання у зв’язку із перебуванням на лікуванні, розгляд клопотання перенесено на 12 жовтня 2017 року.

  Наразі обом так званим «підприємцям» повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 149, ч. 4 ст. 301 КК України (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини, а також виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів). 

  Установлено, що «сімейка», придбавши фототехніку і обладнання для фотосесій, дитячий одяг, у тому числі і прозору нижню білизну, облаштували в одному з районних центрів області фотостудію. А далі підозрювані розподілили між собою ролі. Жінка, вводячи в оману матерів з неблагополучних сімей, переконувала їх, що малолітні дівчатка потрібні для зйомки реклами дитячого одягу. Син у свою чергу, який нібито займався рекламою, виконував фотосесії малолітніх моделей за певну грошову винагороду, а фото викладав в Інтернет-мережу, де, за перегляд іншими користувачами, уже сам одержував грошові кошти.   

  Наразі у кримінальному провадженні триває досудове розслідування, яке проводить Головне управління Нацполіції в області.

  Довідково: санкція зазначених статей передбачає покарання, зокрема, позбавлення волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

Прес-служба прокуратури Житомирської області

Новини Житомира

Последнее изменение Четверг, 05/10/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework