Як житомирян тримають за дурнів: Не зважаючи на генплан міста, біля ФОК «Динамо» все ж будують 9-поверховий будинок. ФОТО

  Влітку кореспондент нашого сайту поспілкувався з директором спорткомплексу «Динамо» з приводу будівництва, яке ведеться на території, що належить як раз цьому закладу. Тоді він і розповів про те, що планується реконструкція спорткомплексу, а також про те, одразу ж біля ФОК «Динамо» буде побудовано навчально-методичний центр, що функціонуватиме при закладі.

  З того часу минув вже не один місяць і на поверхню спливли нові обставини: виявляється, що на місці, де ще влітку розпочалося будівництво, буде звичайнісінькій 9-поверховий будинок з житловими квартирами від будівельної компанії «AVILA». Як виявляється, саме вона і є тим інвестором, за кошти якого робитимуть реконструкцію спорткомплексу і створюватимуть учбово-методичний центр.

Динамо

  «У нас був старий проект, згідно якого на базі ФОК “Динамо″ мав з’явитися готель та басейн. Але не знайшлося інвестора, аби реалізувати цей задум. Нині ж спорткомплекс знайшов інвестора, який готовий зробити реконструкцію приміщення ФОК  “Динамо″ і втілити ще один проект — зробити учбово-методичний центр нашого фізкультурно-оздоровчого комплексу. Звісно, щоб втілити все це у життя, потрібно спочатку знайти кошти. А інвестором стала будівельна компанія «AVILA», яка розпочала будівництво 9-поверхового будинку. На першому поверсі буде знаходитися наш учбово-методичний центр, а вже на інших восьми поверхах будуть житлові квартири. Квартири будуть продаватися і, відповідно, за ці кошти буде здійснюватися реконструкція спорткомплексу та буде створено учбово-методичний центр. Нам довелося самим шукати інвесторів, бо для спорту нині не виділяється фінансування.

  Щодо реконструкції спорткомплексу, то буде повністю оновлено фасад, відремонтовано каналізацію, водопровід, коридори, кабінети, роздягальні тощо. Минулого року ми відремонтували спортзал. Нині визначається необхідність побудови трибун у ньому», — розповідає Андрій Кот, юрисконсульт ФОК «Динамо».

  Зазначимо, що далеко не всі у захваті від перспективи появи чергової новобудови. Багато житомирян обурюються і категорично проти цього будівництва. Було навіть опубліковане звернення на сайті електронних петицій до Житомирської міської ради, аби зупинити будівництво багатоповерхівки. Адже ця ділянка, що біля спорткомплексу, не призначена для будівництва багатоповерхівок, згідно нового генплану міста. Наразі електронна петиція отримала 70 голосів, що складає 30% від необхідної кількості (ред. необхідно 250 голосів). Підписати її можна ще впродовж 11 днів ось тут.

Динамо

  До того ж, згадаємо про те, що й самі мешканці мікрорайону Корбутівка в Житомирі неодноразово виступали проти того, щоб там будувалися нові житлові комплекси. Протестували люди й проти конкретного будівництва біля спорткомплексу «Динамо». Зустрічаючись з активістами, Житомирський міський голова акцентував, що якщо цільове призначення не змінено, то там взагалі не можна нічого будувати. За словами міського голови, згідно генплану там 4 поверхи, а про 16-поверхівку взагалі мова не йде (ред. тоді активісти стверджували, що будується саме 16-поверховий будинок).

Динамо

  Історія взагалі дуже заплутана і незрозуміла. Адже спершу не повідомляли, хто ж буде інвестором ФОК «Динамо». Нині це вже відомо. Цікавить інше: на сайті самої будівельної компанії «AVILA» чітко видно, що на першому поверсі майбутньої новобудови здійснюється продаж бізнес-приміщень. Ось і виходить, що житомирян дійсно тримають за дурнів, і, як це часто буває, ніхто й не збирається звертати уваги та дослухатися до думки мешканців, які протестують проти появи чергової новобудови. Окрім того, не забуваймо, що згідно генплану міста 9-поверхівка аж ніяк не може бути поруч із ФОК «Динамо».

Катерина Дейнека

Новини Житомира

Последнее изменение Четверг, 05/10/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework