Георгій Мальчин: Кожен вихованець має бути «універсальним солдатом»: і бігати, і долати смугу перешкод, і стріляти

  На території Житомирського військового інституту імені С.П. Корольова 5 жовтня відбулося урочисте відкриття Всеукраїнського Збору — змагань вихованців військово-патріотичних клубів «Соколята України» та Спартакіади школярів міста Житомира. Захід присвячено Дню захисника України.

  «Звісно, метою Всеукраїнського Збору є національно-патріотичне виховання молоді. Але за цією короткою фразою багато чого криється. Сьогодні ви бачили, що на відкритті були присутні і представники громадських афганських організацій, і АТОшники. І сам військовий інститут має більше, аніж вікову військову і патріотичну історію. І основна мета полягає саме в тому, щоб навчати молодь на традиціях наших предків, які століттями виборювали свою незалежність. Я впевнений, що молоде покоління росте гідним героїчних традицій своїх предків. Якими будуть результати?Про це ми вже дізнаємося, коли відбудеться нагородження учасників. Я ж бажаю усім перемог, в першу чергу —  перемог над собою! Не зважаючи ні на які труднощі, учасники стараються, змагаються. Я зичу, щоб у них все складалося якнайкраще!», — зазначив Ярослав Лагута, заступник голови Житомирської ОДА.  

військовий інститут

  «Багато років, це вже мабуть 25-ий Всеукраїнський Збір, ми організовували його в різних областях України. Але нам найбільше сподобалося саме на Житомирщині. Чому? Настільки високий рівень організації, високий рівень матеріально-технічної бази і 95-ої бригади, і військового інституту дозволяє нам працювати на Житомирщині. Нас вже приймала і Хмельниччина, і Чернігівщина, і Черкащина та інші області. Організовували наш захід всюди, де є відповідні бази, які можуть його приймати. Зазначу, що цей захід досить складний і довготривалий: ми працюємо декілька днів, діти живуть у військових умовах, з військовою дисципліною. Дякую і керівництву військового інституту, і Житомирському міському голові Сергію Сухомлину, які допомогли нам в організації Всеукраїнського Збору. Для учасників навіть буде організована екскурсія Житомиром.

військовий інститут

  У руках я тримаю перехідний кубок команди-переможця. Розмалювала його житомирська майстриня Лариса Мєнтова. На кубку зображений портрет Олега Михнюка, який геройські загинув на Сході України. На цілий рік кубок вирушить жити до якоїсь із областей України, команда якої переможе на цьогорічних змаганнях.  А цього року кубок жив в місті Олександрії Кіровоградської області. На ньому ще й зображена емблема  нашої організації», — розповів Георгій Мальчин, голова Всеукраїнського дитячого патріотичного об'єднання «Майбутнє України». 

військовий інститут

  За словами пана Георгія, близько 150‒160 людей (дітей та дорослих) з різних куточків нашої держави беруть участь в цьогорічному заході. Учасники поділені на делегації. Є області, які прислали по одній делегації, а є області, які прислали дві делегації, адже на правах минулорічного переможця можуть це зробити. Місто, яке приймає захід у себе, теж має право представити одразу дві делегації.

військовий інститут

  «Сьогодні до нас ще приїхали 40 дітей із Бердичева подивитися, як відбувається Всеукраїнський Збір. Зараз вони просто подивляться, а коли підростуть, то самі братимуть участь у цьому заході. Для них ми організовуємо окрему екскурсію і заняття .

  Збори відбуватимуться упродовж декількох днів. Зараз діти пішли виконувати гімнастичні вправи — підйом з переворотом і підтягування. Буде вираховуватися загальна кількість виконаних вправ і визначатиметься переможець — як особистий, так і командний. Далі буде подолання смуги перешкод. Другого дня — стрільба з бойової зброї і крос (3 кілометри). Потім два дні поспіль будуть відбуватися змагання з рукопашного бою. Це достатньо інтенсивні змагання. Кожен вихованець має бути не просто гарним легкоатлетом, наприклад, пробігти крос, або гарним “рукопашником”. Він має бути “універсальним солдатом”: і бігати, і долати смугу перешкод, і стріляти, і битися на татамі тощо. Це важка, але універсальна підготовка. Для учасників Всеукраїнські збори — одночасно складні й почесні змагання. Додам, що цього року на Всеукраїнських Зборах представлено 10 областей. Учасникам від 14 до 18 років. На момент проведення заходу учаснику не повинно бути 18 років», — зауважив Георгій Мальчин.

  Програма цьогорічних Всеукраїнських Зборів  насичена:

‒ командні та індивідуальні змагання з військово-прикладного багатоборства;

‒ методичні семінари — тренінги для керівників військово-патріотичних клубів та об’єднань;

‒ ознайомлення з учбовою базою Житомирського військового інституту ім. С.П. Корольова;

— показ озброєння та військової техніки;

— показові виступи з рукопашного бою.

  Вже у неділю, 8 жовтня, відбудеться нагородження переможців. Як пообіцяли організатори, цього року вони приготували для учасників багато нагород!

військовий інститут

військовий інститут

військовий інститут

військовий інститут

військовий інститут

військовий інститут

військовий інститут

військовий інститут

військовий інститут

військовий інститут

військовий інститут

військовий інститут

військовий інститут

військовий інститут

військовий інститут

військовий інститут

військовий інститут

Катерина Дейнека

Новини Житомира

 

Последнее изменение Пятница, 06/10/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework