Концтабір у Радомишлі: в інтернаті на Житомирщині знущаються з психічнохворих

  Такі шокуючі заяви озвучують радомишляни. 

   «В ніч із 2 на 3 жовтня у 67 дієздатних громадян України провели огляд особистих речей, люди піддавалися погрозам, насильству», -написав на своїй сторінці у Фейсбук Valik Lipinskiy.

  «Концлагерь на Житомирщине. ( максимальній репост. Треба спасати людей)

  З.10.2017 року депутату Житомирської обласної Ради Вітусевічу Віталію Йосиповичу (Радикальна Партія Ляшко) надійшла звернення від жителів міста Радомишль, про можливі правопорушення по відношенню до людей з вадами, що знаходяться в Радомишленском психоневрологічному інтернаті. Зокрема повідомлялося, що в ніч з 2 жовтня на 3 жовтня у 67 діездатних громадян України був проведений огляд особистих речей, люди піддавалися погрозам, насильству. У них були відібрані особисті банківські картки (пенсійні) і коди до них. Повідомлялось про факти сексуального насильства в збоченій формі.

  Радомишленскій інтернат - комунальне підприємство Житомирської обласної Ради, користуючись законом про Місцеве самоврядування і Статусу депутата Вітусевіч В.Й. прибув в розташування інтернату з метою або підтвердити інформацію, що надійшла або її спростуваті.

  Керівника підприємства не було на місці, зустрів заступник директора, яка відразу ж звинуватила депутата в упередженості .не почувши навіть питання. Вислухавши інформацію отриману від виборців їй були надані списки діездатних мешканцям інтернату і обіцяно, що з ними можна буде провести зустріч, а також провести бесіду з Наталією Попової, яка постраждала в ході можливий неправових дій з боку персоналу.

  У цей момент почалися дзвінки по телефону керівництву Інтернату і почалося найцікавіше. Списки були вирвані з рук, приміщення заблоковано, всупереч законодавству України депутату було відмовлено в відвідування комунального підприємства. Персонал підприємства заблокував всі виходи і входи, особи в нетверезому стані стверджують, що вони місцеві працівники з погрозами і лайкою стали провокувати депутата Вітусевіча.

  Була викликана поліція, яка підтвердила права депутата на відвідування підприємства і ознайомлення з роботою інтернату. З їх допомогою на територію всеж таки потрапили. 

  Однак працівники підприємства на чолі з тимчасово виконуючим обов'язки директора Світланою Охотенко закрили людей в корпусі, прямо на наших очах Наталію Попову заштовхали виламуючи руки і б'ючи в глибину приміщення (вона стояла на балконі за гратами). Заступник директора стверджувала, що картки брали для перевірки як витрачають гроші! Світлана Охотенко всупереч законодавству позбавила права 67 діездатних громадян України свободи, грошей взявши їх по суті в заручники.

  Взагалі за короткий період свого правління, ще навіть не підтвердивши свій статус директриси на постійній основі, пані Охотенко прикрасила інтернат цілим букетом порушень, наприклад, незаконне обмеження свободи людини, яке підпадає під статтю КК. Великі побоювання викликає і той факт, що підопічним не говорять, які таблетки їм дають. Недобровольное використання психотропних препаратів також підпадає під кримінал.

  Тепер додалося ще і можливе привласнення коштів підопічних.

  Як сказала одна з мешканок інтернату Бойчук - "Я весь час думаю: краще б я в тюрмі сиділа, ніж тут перебувати. Там є хоч якийсь шанс вийти на свободу, а звідси - ніколи",
214 людей живуть у концтаборі. У 21 столітті! На Житомирщині! Люди що з нами?», - йдеться у повідомленні. 

  У середу, 4 жовтня, Віталій Вітусевич надіслав звернення голові Житомирської ОДА  Ігорю Гундичу, голові обласної ради Володимиру Ширмі та першому заступнику голови обласної ради Сергію Крамаренку з вимогою — негайно направити в Радомишльський психоневрологічний інтернат комплексну перевірку із залученням представників громадськості, правоохороних органів і психологів. А також до кінця проведення перевірки роботи інтернату — відсторонити т.в.о. директора Світлану Охотенко від виконання покладених на неї обов'язків, передає volonter2015.com.

звернення

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework