Важко в навчанні, - впевненіше в бою...

  Протягом двох днів з підрозділами 30 окремої механізованої бригади тривало бойове злагодження із застосуванням всіх наявних вогневих та технічних засобів.

  На початковому етапі підрозділи окремого мотопіхотного батальйону відбивали наступ умовного противника, тим самим створюючи плацдарм для здійснення контратаки основними підрозділами та переходу ними до наступу. В ході тактичних навчань були відпрацьовані питання по веденню оборони, висування та розгортання для переходу в наступ, дії підрозділів бригади в ході ведення бою в глибині оборони противника, знищення наземних та повітряних цілей з озброєння танків, бойових машин піхоти, підрозділами ППО та армійською авіацією, також провели евакуацію з полі бою умовно ураженої ворогом техніки та надання медичної допомоги пораненим. Для виконання тактичних маневрів та ведення бойових дій в темну пору доби підрозділами артилерії було виконано світлове забезпечення дій підрозділів бригади.

  Наступного дня, незважаючи на складні погодні умови, бійці бригади відбили контратаку противника та відтіснили його на раніше визначений рубіж, контроль над яким передали під відповідальність підрозділам другого ешелону. Після вдалого 10 кілометрового маршу 30 окрема механізована бригада здійснила форсування водної перешкоди. Під прикриттям танкової роти та гелікоптерів механізовані батальйони форсували одну з річок Чернігівської області, закріпилися на її протилежному березі та із застосуванням стрілецької зброї та озброєння БМП-2 знищили умовного противника та перейшли до наступу, тим самим забезпечивши просування решти підрозділів через понтонну переправу.

  Головнокомандувач Збройних Сил України генерал армії України Віктор Муженко відмітив високий рівень підготовки бригади та зазначив, що це не останні навчання такого рівня, які відбудуться у цьому році.

om 06101704 2

om 06101704 2 om 06101704 2 om 06101704 2 om 06101704 2 om 06101704 2

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework