У Бердичеві «скажений» лічильник намотав власникам однокімнатних квартир по… 270 кубів газу, загнавши їх у борги. ФОТО

  Сьогодні пересічного українця намагаються надурити всі: від держави до олігархічних структур, котрі заробляють на споживачах шалені гроші, не виконуючи при цьому взяті на себе зобов’язання та не відповідаючи за надану якість послуг і виконаних робіт.

 

  Заручниками газового лічильника несподівано для себе стали бердичівляни - мешканці багатоквартирного будинку на Червоній горі по вул. Євгена Старікова, 3. Люди почали бити на сполох, коли у квитанціях їм почали приходити фантастичні суми: по 170-250 кубів спожитого газу. І це у літній період, у квартирах, де з газових приладів лише плита, і можливо, газова колонка!, - передає berdichev.biz.

  Допомогти розібратися у ситуації спробували представники громадської організації «про ЗАВТРА». А насправді проблема сягає своїм корінням ще на кілька місяців тому, коли на будинку було встановлено загальний прилад обліку споживання газу, простіше кажучи – газовий лічильник. Причому встановили, як виявляється, фактично самовільно: з головою ОСББ не укладено жодного договору на встановлення та обслуговування лічильника, єдиний документ, який підписали сторони, так це договір про надання безперешкодного доступу до лічильника. І все. Одразу ж після встановлення лічильника людям почали надходити платівки з сумами, які не вкладаються у голові, то ж з’явилася підозра про те, що прилад обліку є несправним.

  Представники бердичівського відділення ПАТ «Житомиргаз» приїхали, зняли лічильник, і відправили його на перевірку до міста Житомира. Було це ще три місяці тому, і до цього часу немає офіційної відповіді – справний він чи ні. А у людей виникла заборгованість більше тисячі гривень за червень місяць, яку ніхто не може зняти без результатів перевірки лічильника. І це при тому, що на сьогодні субсидія не надається тим, хто має заборгованість за комунальні послуги вище, ніж триста гривень по усім службам. Тобто ті мешканці будинку №3 по вулиці Євгена Старікова, які отримують субсидію, мають реальний шанс залишитися без неї. Адже борг є – субсидії немає. Причому ТОВ «ЖИТОМИРГАЗ ЗБУТ» зараз активно розсилає уявним «боржникам» листи щастя, у якому попереджає про можливе відключення газу і вимагає погасити заборгованість.

  Саме тому у ситуацію втрутилися члени громадської організації «про ЗАВТРА», які 4 жовтня організували зустріч людей і представника ПАТ «Житомиргаз». Останній заявив, що лічильник встановлено згідно з вимогами Кодексу ГРМ, причому саме цим Кодексом він прикривався, відповідаючи чи не на кожне питання жильців, яких цікавило – хто зараз мусить відповідати за завдану шкоду? Фактично ситуація зайшла у глухий кут: виявляється працівники бердичівського відділення не мають ніякого впливу на ПАТ «Житомиргаз», скільки ще буде тривати перевірка лічильника – невідомо. А без відповідного висновку про технічно-несправний стан ТОВ «ЖИТОМИРГАЗ ЗБУТ», що нараховує плату за спожитий газ, не може списати борги. Представник Бердичівського управління праці та соціального захисту населення підтвердила: внаслідок заборгованості, яка виникла, кілька квартир може залишитися без субсидії.

  Саме тому на зібранні мешканців будинку за ініціативою представників «про ЗАВТРА» прийнято альтернативне рішення. Пишеться колективне звернення на ПАТ «Житомиргаз», і у п’ятницю, 6 жовтня люди збираються усі разом та особисто завозять його до обласного центру, з вимогою у найкоротший термін вирішити це питання. Чи дослухаються у компанії до закликів споживачів, поки що невідомо, але гірка правда у тому, що така ситуація не могла виникнути ні в одній розвиненій, цивілізованій країні. Тож, мабуть, до Європи нам ще далеко, адже там першочергово враховуються інтереси людей, а не компаній та структур, які на цих людях заробляють, поводячись при цьому, на мою думку, безвідповідально…

Денис Заремський

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework