За що ТОВ «Ринок» бере з людей гроші?

  ТОВ «Ринок» - це добре відомий Житомиру сільськогосподарський ринок біля залізничного вокзалу по вул. Київській, 99.

  Щодня сюди навідуються сотні житомирян і жителів навколишніх сіл: одні продають молоко, сир, овочі, фрукти, картоплю та іншу продукцію зі своїх приватних господарств, інші - купують.

 Цей ринок має дві особливості. По-перше, ціни на городину, молочні та інші продукти тут, як правило, нижчі, ніж на Житньому та інших крупних продовольчих ринках обласного центру. А по-друге, адміністрація ТОВ "Ринок" практикує цікаву форму збору грошей: по 6 гривень з продавця, -  пише "ЄХО". 

 За що? Ось фіскальний чек - талончик, який сувора контролерка видає людям взамін грошей. Читаємо: за бронювання робочого місця - 3 гривні, ще стільки ж - за послуги. Хоча всім добре відомо, що жодного тобі бронювання чи послуг тут немає і ніколи, здається, не було. Бо так зване "торговельне місце" - це той клаптичок території, який людина, приїхавши сюди вранці зі своєю продукцією, сама займає будь-де прямо на землі: або безпосередньо на території ринку, або ж перед входом на ринок, на вулиці, уздовж тротуарів. Стелить мішок чи скатертину на траву, розкладає на ній свій крам - і все, і ніхто нічого їй не бронює!

 Незрозуміло й те, про які послуги йде мова у фіскальному чеку. Може, кожному продавцеві виділяють окремий робочий стіл (їх на ринку, до речі, майже немає, торгувати доводиться прямо із землі)? Чи дають йому сертифіковані ваги, щоб зважувати свій товар? Чи принаймні поінформували про санітарні та інші норми торгівлі? Якби ж то!

  Зрозуміло, що все це постійно обурює багатьох людей. Хоча гроші з них беруть начебто й невеликі, але ж невідомо за що, і це змахує на "шару", на заробітчанські прийоми знаменитого Остапа Бендера. Бо якщо протягом дня тут торгувала, скажімо, тисяча продавців, то "ринковий збір" буквально на рівному місці становитиме 6 тисяч гривень, а за тиждень - і всі 40 тисяч! Куди вони йдуть і кому? Чи просто у такій ось "ринковій" формі тут збирають з громади собі на зарплату і все? Цікаво, що з цього приводу може сказати адміністрація ТОВ "Ринок"? А заодно й ті, хто має контролювати роботу громадських ринків у Житомирі.

М. Васильчук 

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework