"Укроборонпром" вперше продемонстрував бойову машина підтримки танків – "Страж", яку розробили на Житомирському бронетанковому заводі. ФОТО

  Ця новітня розробка є результатом спільної роботи Житомирського та Київського бронетанкових заводів, разом з ДАХК "Артем", що входять до складу ДК "Укроборонпром".

  "Страж" призначений для вогневої підтримки танків на полі бою, забезпечення їхнього захисту та знищення як повітряних, так і наземних цілей – від розрахунків протитанкових ракетних комплексів, до ворожої бронетехніки та вертольотів, повідомляють на сайті ДК "Укроборонпром".

  Бойова машина створена на базі танку Т-64 та оснащений бойовим модулем "Дуплет". Бойову потужність "Стражу" забезпечує дві автоматичні гармати ЗТМ-2, спарені з кулеметами, автоматичний гранатомет та високоточний ракетний комплекс "Бар‘єр".

  За наведення зброї відповідає повністю комп’ютеризована система управління вогнем, тепловізор, лазерний далекомір і лазерний канал наведення ракет. 

  33-тона бойова машина, оснащена 700-сильним двигуном, який забезпечує максимальну швидкість руху у 62 км/год.

  "Ця машина значно розширює бойові можливості танкових підрозділів, забезпечуючи знищення найбільш загрозливих для танків цілей, поки вони виконують бойове завдання", – прокоментував розробку Михайло Мосін, директор "Житомирського бронетанкового заводу".

  "Страж" сотворений на базі Т-64, який є основним бойовим танком Збройних Сил України. Це гарантує захист екіпажу та ефективну взаємодію "Стражу" з танковими підрозділами на всіх рівнях, від бойових ситуацій, до логістики", – розповів Вадим Шкавро, директор "Київського бронетанкового заводу".

Страж

  Нагадаємо, що міжнародна спеціалізована виставка "Зброя та Безпека-2017" проходить 10-13 жовтня 2016 у Міжнародному Виставковому Центрі, який знаходиться на Броварському проспекті, 15.

  Варто зазначити, що одночасно зі "Зброєю та Безпекою", у столиці США – Вашингтоні проходить глобальна міжнародна виставка Association of the US Army (AUSA), на якій ДК "Укроборонпром" вперше представляє передові розробки українського оборонно-промислового комплексу. Участь "Укроборонпрому" у цій виставці є черговим етапом у справі інтеграції української "оборонки" у євроатлантичні структури та відкрите міжнародне співробітництво.

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework