Житомир: японські благодійники вручили рятувальникам прилад для лабораторних досліджень крові

  12 жовтня рятувальники Житомирщини отримали від давніх друзів сучасне обладнання для обстеження крові. Представники делегації японської асоціації «Чорнобиль-Тюбу», яка знову завітала на Житомирщину, вручили медико-санітарній частині Управління ДСНС України в Житомирській області центрифугу для лабораторних досліджень крові вартістю понад 27 тисяч гривень.

   - Цей прилад застосовується для розподілу крові на фракції, тобто готує її до подальшого біохімічного аналізу, - розповідає начальник медико-санітарної частини Галина Плахота. – Він дозволяє значно зменшити час на обробку результатів аналізів.

  Загалом завдяки японським благодійникам сьогодні медики Управління ДСНС області можуть на високому рівні робити ще й кардіологічні, офтальмологічні обстеження та ультразвукову діагностику. На практиці фахівці медичної служби продемонстрували роботу одного із подарованих ними раніше апаратів – голові ради Асоціації Томіо Харі зробили кардіограму. Японця порадували гарними результатами: «Серце у Вас працює як у юнака».

  Як розповів присутнім голова благодійного фонду «Пожежні Чорнобиля» Борис Чумак, тільки за останні 2 роки на оснащення медичної частини японські благодійники виділили близько 200 тисяч гривень. Ці кошти – пожертва від населення Японії.

  Вже понад 25 років вони допомагають Житомирщині у подоланні наслідків аварії на ЧАЕС і, зокрема, опікуються пожежними-ліквідаторами, працівниками ДСНС та їхніми сім’ями, які працюють та проживають у північних радіаційно-забруднених районах Житомирщини. В рамках візиту цього тижня члени японської асоціації «Чорнобиль-Тюбу» відвідають радіаційно-забруднену зону, а також зустрінуться з ветеранами пожежної охорони - ліквідаторами аварії на ЧАЕС, аби обговорити стан їхнього здоров’я та перспективи подальшої допомоги і співпраці.

  За традицією рятувальники та гості зробили пам’ятне фото біля ікони Святого Миколая у медичному центрі та обмінялися сувенірними подарунками.

У ДСНС України у Житомирській області

Новини Житомира

 

 

Последнее изменение Четверг, 12/10/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework