У "зеленій палатці" на Скорульського знову скандал

  Про це на своїй сторінці у Facebook написав житомирянин, поліцейський Дмитро Дмитрюк.

  "10 жовтня приблизно о 16:10 патрульним надійшов виклик про те, що на вулиці Скорульського 8, в магазині "Мега книга" (зелена палатка - ред.) виник конфлікт з охоронцем. Приїхавши на місце події патрульні виявили заявника який розповів: "Людина в оранжевій світловідбиваючій желетці (ймовірно охоронець) не пропускав мене до торгівельного залу, заблокував мене в пропускній споруді, тикав, хамив , висловлював погрози, погрожував розправою, мовляв на те, щоб я залишив свій портфель в шкафці схову. Я його не залишав, бо мав цінні речі в портфелі (відповідальність за речі в камері схову на жаль вони не несуть), а елементи, що є у продажу - були відсутні, тому мав законне право пройти".

  "Надалі хлопець залишив запис у книзі скарг, і намагався пройти, але невідома людина, що представилась охоронцем продовжувала хамити хлопцю і погрожувати, на що хлопець викликав поліцію " - сказала свідок .

  Патрульним "охоронець" відмовився надавати дані. Патрульні притягти чоловіка до відповідальності не змогли, все що змогли це на розсуд заявника прийняти заяву.

  При вході до торговельного центрy Ви маєте право не здавати Ваші особисті речі, оскільки такий обов’язок жодним чинним нормативно-правовим актом не передбачений. Згідно із ст. 12 Закону України «Про охоронну діяльність», який набув чинності 18.10.2012, лише за Вашою добровільною згодою, персонал охорони має право під час здійснення пропускного режиму на об’єктах охорони проводити огляд Ваших речей. У разі, якщо Ви вирішили залишити свої речі у камері схову, закрили її на ключ, Ви як споживач уклали з торговельним центром безоплатний публічний договір зберігання, умови якого регулюються нормами глави 66 ЦК України. У той самий час зазвичай адміністрація торговельних закладів зазначає, що за збереження залишених речей вона відповідальність не несе, що суперечить нормам статей 942, 949–951 ЦК України, оскільки саме торговельний центр як зберігач відшкодовує збитки за втрату (нестачу) або пошкодження речі, прийнятої на зберігання. Крім того, у п. 21 Постанови Кабінету Міністрів України від 15.06.2006 № 833 «Про затвердження Порядку провадження торговельної діяльності та правил торговельного обслуговування на ринку споживчих товарів» зазначено, що суб’єкт господарювання зобов’язаний забезпечити доступ споживачів до торговельних об’єктів без здавання на збереження особистих речей, крім товарів, реалізація яких здійснюється у таких торговельних об’єктах, та створити умови для збереження речей споживачів, у разі, коли вхід до торговельного об’єкта з товарами, які реалізуються в таких закладах, заборонено", - зазначив Дмитро.

  Варто зазначити, що це не перший випадок конфлікту у цьому магазині. Раніше у мережі Facebook користувачка із Житомира Світлана Огороднікова розмістила публікацію, у які розповіла про свій невдалий похід до цієї крамниці. Жінку не пустили до залу із дитячим візочком.

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework