Виконком голосує: проїзд у маршрутках по 4 гривні, вісім пільгових категорій їздять безкоштовно, всі інші пільговики — лише з 10:00 до 16:00

  Сьогодні, 13 жовтня, відбулося позачергове засідання виконавчого комітету Житомирської міської ради, на якому розглядалася ситуація із перевезеннями в місті пільгових категорій громадян у маршрутних таксі загального користування міста Житомира.

  Насамперед нагадаємо, що відучора  перевізники відмовилися безкоштовно перевозити пенсіонерів, влаштували справжній демарш.

  Потрібно було реагувати оперативно, тож члени виконкому зібралися сьогодні на позачергове засідання, аби прийняти якесь рішення, що дозволить згладити гострі кути в ситуації, що склалася.

 Отож, було прийнято рішення, розглянути підготований проект рішення «Про внесення змін та доповнень до рішення виконавчого комітету Житомирської міської ради від 16.05.2017 № 456. У тексті новоствореного проекту рішення чітко зазначено, що проїзд у маршрутних таксі становитиме вже не 5, а 4 гривні. Вісім пільгових категорій, згідно рішення виконкому, їздитимуть в маршрутках безкоштовно та без обмежень. А усі інші пільгові категорії їздитимуть безкоштовно в маршрутних таксі лише з 10:00 до 16:00. Це наступні 8 категорій громадян: учасники АТО та члени сімей загиблих учасників АТО, інваліди І та ІІ груп, діти-сироти, діти-інваліди та особи, які їх супроводжують, ліквідатори аварії на ЧАЕС І категорії, учасники бойових дій та інваліди війни, дитина-інвалід, якій встановили інвалідність, пов’язану з Чорнобильською катастрофою, діти з багатодітних сімей.

  «За» проголосували 14 із 18 присутніх членів виконкому. Зазначимо, що всього членів виконавчого комітету Житомирської міської ради 25.

  Варто зазначити, що це рішення може бути переглянуте після встановлення в усіх маршрутних таксі автоматизованої системи оплати за проїзд (валідаторів), але не пізніше 1 березня 2018 року. Рішення виконкому набуває чинності з моменту його оприлюднення в ЗМІ. Як акцентував заступник міського голови Дмитро Ткачук, поки не відомо, коли це  точно буде.

  Коментарі членів виконкому з приводу сьогоднішнього рішення, а також коментар профільного заступника міського голови (ред. з транспортних питань) Дмитра Ткачука читайте згодом у нашому матеріалі.

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework