Податківці відкрили полювання: У Житомирі судили водія, який підробляв таксистом

  Останнім часом, податківці влаштували справжнє “полювання” за українцями, які намагаються заробити зайву копійку. Житомиряни не стали виключенням.

  Українські фіскали постійно знаходять нові способи, щоб обкласти податками або оштрафувати українців, заради поповнення бюджету, пише vsviti.com.ua.

  Так, ДФС Львівської області днями оштрафувала львів’янку на 17 тис. грн. Як з’ясувалося, у жінки не було документів на продаж товарів через інтернет. Примітно, що прес-служба фіскалів похвалилася “перемогою” у цій справі на своєму сайті.

  У той же час, суди буквально завалені позовами від фіскалів щодо водіїв, які займаються приватними перевезеннями. Наприклад, в суді Запоріжжя розглядали справу водія, який підвозив пасажирів. А в Житомирі розглядали справу водія, який також підробляв таксистом, але суд звільнив його від відповідальності, вважаючи його правопорушення незначним.

  В Одеській області розглядається відразу кілька позовів щодо простих робітників. Одного з малярів хочуть оштрафувати за те, що він не був оформлений як приватний підприємець. Подібних випадків вже сотні.

  Як пояснює економіст Олександр Охріменко, перевірки дрібних торговців – одна з вимог Угоди про асоціацію з ЄС.

  «Там є пункт про відповідність стандартам Євросоюзу, у тому числі і в частині підприємців, тобто людина, яка займається будь-якою підприємницькою діяльністю, зобов’язана платити податки. В Європі контроль проводять вже понад 15 років. У нашому Податковому кодексі також є такий пункт, правда, він не виконується», – пояснив він.

  За його словами, посилення перевірок – лише перший крок і далі вони можуть стати серйознішими. Фіскали стануть набагато уважніше стежити за рухами по картках українців і влаштовувати перевірки при наявності руху великих сум без підтвердженого джерела доходу.

  Під роздачу тепер можуть потрапити абсолютно всі – репетитори, приватні швачки, фітнес-тренери, приватні масажисти, косметологи, перукарі, підкреслюють експерти.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework