За документам присадибна ділянка, а насправді СТО чи мийка? Житомирян вкотре вводять в оману? ФОТО

  Скандальна історія з можливою появою АЗС на Крошні, будівництво автозаправки на Жуйка, проти яких виступають мешканці, що живуть неподалік…  Це лише два яскравих приклади тих резонансних подій, пов’язаних з появою АЗС у Житомирі, проти яких категорично виступають люди і які набули широкого розголосу. 

    Насправді ж такі історії, на превеликий жаль, для Житомира не є чимось дивним.

  Люди скаржаться, пишуть звернення, оббивають пороги усіх можливих інстанцій, аби біля їх будинків не з’являлися нові автозаправки. Ми вже досхочу наслухалися про подібні історії і багато про них начиталися й надивилися у місцевих житомирських ЗМІ.

  Аж ось ми чуємо  ще один тривожний дзвіночок, але ситуація цього разу дещо інша. Ми хочемо розповісти про неї і сподіваємося, що вона не залишиться непоміченою. У мережі Facebook користувачка Юлія Петренко розмістила фото, на якому видно, що з’являється якась забудова на провулку Троянівському у Житомирі.

STO

STO

STO

STO

 Усе б нічого, адже, як вказано у«Відомостях з державного реєстру речових прав на нерухоме майно», цільове призначення цієї ділянки — «для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка)». Та реальність, чомусь, далека від того, що ми бачимо на паперах. Насправді ж багато хто із житомирян, які особисто бачили ділянку, про яку ми нині розповідаємо, переконані, що будується там звичайнісінька СТО.

STO

STO

STO

STO

   Варто зазначити, існує велика ймовірність, що власником майбутньої СТО є Наталія Тодосійчук, викладач Житомирського базового фармацевтичного коледжу імені Г. С. Протасевича. Принаймні, це прізвище, ім’я та по батькові вказано у «Відомостях з державного реєстру речових прав на  нерухоме майно» і воно повністю сходиться з прізвищем, ім’ям та по батькові цієї викладачки. Але ми це не стверджуємо, бо ще точно невідомо, чи дійсно власницею цього об’єкту є саме ця пані Наталія.  

STO

STO

STO

STO

 STO

 Є й ще один об’єкт, до якого також багато питань і який навіть завдає шкоди довкіллю! Про нього ми дізналися від житомирянина Андрія. Справа в тому, що на розі вулиць Святого Йоана Павла ІІ та Героїв Пожежників є автомийка, яка функціонує вже близько семи років. А земля, на якій вона знаходиться, знову ж таки, призначена для будівництва будинку.

Мийка

Мийка

  Читайте також: Скандальне будівництво АЗС набирає нових обертів

 «Тут на лице нецільове використання земельної ділянки. Як мінімум, земельна інспекція повинна притягти власника до адміністративної відповідальності та ініціювати приведення ділянки в належний стан. Крім цього, повинна втрутитися й ДАБІ, адже в тому місці, де, як ми припускаємо, будується СТО, стоїть колодязь. Він легальний і перебуває на балансі...

Myjka 15 У подальшому мастильні матеріали потраплятимуть в ґрунт і у воду. Є ж певні норми, за якими, я впевнений, на цьому об’єкті є порушення!Взагалі подібні об’єкти, як АЗС чи то СТО аж ніяк не можуть будуватися поряд. Думаю, це підтвердять і ДАБІ, й екологічна інспекція. Вони не повинні залишатися осторонь, а мають допомогти вирішити цю ситуацію, що виникла із нібито “присадибною ділянкою”, яка насправді ж, очевидно, буде СТО. Та й питання з автомийкою обов’язково потрібно вирішити, бо ж як можна, щоб вона знаходилася на території, що призначена для будівництва будинку?», — розповідає житомирянин Андрій, якому не байдужа ця історія і який, як і ми, хоче зрушити її з мертвої точки.

  А що ж нам говорить буква закону? У статті 53 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП) йдеться: «Використання земель не за цільовим призначенням, невиконання природоохоронного режиму використання земель, розміщення, проектування, будівництво, введення в дію об'єктів, які негативно впливають на стан земель, неправильна експлуатація, знищення або пошкодження протиерозійних гідротехнічних споруд, захисних лісонасаджень — тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від п'яти до двадцяти п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб — від п'ятнадцяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян».

Читайте також:  Скандал через будівництво АЗС на Крошні: активісти проплачені конкурентами?

  Отож, маємо те, що маємо. Все у нас як завжди: підприємці заробляють кошти, створюючи все нові й нові об’єкти, недотримуючись цільового використання земель, порушуючи можливі правила та норми, а головне — завдаючи шкоди навколишньому середовищу, нехтуючи думкою людей, які часто бувають проти появи таких об’єктів. А владні структури, як не прикро це констатувати, допускають до того, що ситуацій, про які ми розповіли цього разу в нашій статті, виникає все більше й більше. І самі ж люди це розуміють, проте, частіше за все, від них можна почути песимістичне твердження, що їх думку ніхто не враховує, і нічого не змінить те, якщо вони будуть виступати проти появи того чи іншого об’єкту поряд зі своїми будинками. А причина, знову ж таки, в тому, що люди відчувають і бачать, що владним структурам, сектору бізнесу байдуже те, що думають звичайні, прості мешканці міста. Але так не може продовжуватися постійно, ситуацію потрібно виправляти. Хтось та має відповісти за таке ставлення до людей, за появу багатьох об’єктів, де нерідко порушено ті чи інші правила, вимоги та норми, і які дійсно іноді можуть нести шкоду довкіллю!Головне — не мовчати про проблеми, а почати щось робити для їх вирішення!

Катерина Дейнека

Читайте також: Мешканці Крошні звинувачують ПП "ВЖРЕП-4" у фінансових аферах

Новини Житомира

 

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework