×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Африканська чума: Отримають компенсацію. А яку?

  Африканська чума, виявлена 4 жовтня у Головках на Малинщині, завдала чимало збитків селянам.

  Більшість головківців та жителів сусідніх сіл не чекала, поки силоміць відберуть свиней на забій. Відтак загодя порізали тварин, аби мати хоч якісь запаси м’яса та сала, передає mn.zt.ua.

  Проте у декількох господарствах довелося таки спалити 25 тварин. — У Головках і найближчих селах, що у чотирикілометровій зоні, свиней уже немає, — повідомив днями начальник головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області Олександр Шпита.

  — Хочу запевнити селян, держава компенсує їм усі збитки. Органи місцевого самоврядування оформлять відповідні документи, нададуть їх людям, щоб вони могли отримати гроші. Для визначення розміру компенсацій розрахують середню ринкову вартість за кожну голову. Однак питання в іншому: чи вдовольнить виплата селян?

  За словами Олександра Шпита, на Полтавщині власникам забитих хворих свиней виплатили по 32 гривні за кілограм, на Сумщині — по 30. І це при нинішніх цінах на базарах та в магазинах, де кіло м’яса коштує 130 гривень, сала — 110, підчеревини — 95, ребер — 100.

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework