Вигляд Малинського міського парку культури й відпочинку псує недобудоване приміщення ДЮСШ

  Вигляд міського парку культури й відпочинку імені Миколи Миклухи-Маклая, що в Малині, не одне десятиліття псує недобудоване триповерхове приміщення ДЮСШ. Кошти на його спорудження допомагали шукати всі: депутати різних рівнів, впливові земляки, колишні керівники органів влади міста й району.

   Заступник директора Малинської ДЮСШ Василь Кедись розповів, що споруджувати це приміщення за кошти Чорнобильського фонду розпочали в 1993 році, «заморозили» — десь у 1997 — 1998 роках. На той час його готовність становила 60 відсотків. Через деякий час на будові виникла аварія — почали падати плити. Тоді справлялися з ситуацією завдяки турботі колишнього народного депутата України та голови облдержадміністрації, а нині — депутата Житомирської обласної ради Миколи Рудченка та деяких інших впливових людей. З того часу ця територія в самому «серці» міста заростає чагарниками й деревами, а споруда, очевидно, взагалі уже непридатна для продовження будівництва.

  Малинський міський голова Олексій Шостак із болем констатує, що дістав у спадок від своїх попередників такий довгобуд.

  — Вартість завершення будівництва цього об’єкта в 2012 році, причому, без басейну, становила 27 млн. грн., — сказав Олексій Григорович. — Планували якимось чином «вбити» його добудову в ряд держпрограм, у тому числі — під чемпіонат Європи з баскетболу 2015 року, але не вдалося. Такі кошти й нині віднайти проблематично не лише в бюджетах міста чи області, а й країни. Цей об’єкт слід повністю демонтувати. А в перспективі побудувати нове триповерхове приміщення для різноманітних спортивних секцій школи з котельнею та футбольним полем. Адже на всеукраїнських та міжнародних аренах вихованці Малинської ДЮСШ показують чудові результати, з її стін вийшли й олімпійські чемпіони, призери чемпіонатів світу та Європи, а про нормальні умови для занять спортом лише мріють...

Богдан Лісовський, zhytomyrschyna.zt.ua

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework