У Радомишльському районі створять орнітологічний заказник

  У Радомишльському районі хочуть утворити орнітологічний заказник в заболоченій місцевості для охорони та відновлення чисельності рідкісних видів птахів та водних рослин.

  Про це йдеться в проекті рішення сесії Житомирської обласної ради «Про утворення орнітологічного заказника місцевого значення «Кримоцькі ставки, опублікованому 4 жовтня.

  «Заказник створюється з метою збереження у природному стані водно-болотних угідь як місць знаходження, концентрації під час міграцій, відтворення чисельності орнітофауни та інших груп тварин; охорони та відновлення чисельності цінного орнітологічного комплексу водно – болотних птахів, рідкісних видів водних рослин, а також рідкісних водних рослинних угрупувань. Пріоритетом охорони є збереження популяцій рідкісних видів птахів, занесених до «Червоної книги України» (2009)», – йдеться у додатку до проекту рішення.

  Заказник, площею 547 гектарів, розташовуватиметься на ланцюгу ставків, що повністю займають заплаву і прилеглі знижені території річки Білки - притоки Тетерева. Нині ця земля перебуває в оренді у ТОВ «СГФ «Інтеррибгосп».

  Контроль за виконанням рішення хочуть покласти на постійну комісію обласної ради з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів.

Джерело:www.radomyshl.com

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework