Штормове попередження: в Житомирі очікується сильний вітер та мокрий сніг

  За інформацією Житомирського обласного гідрометцентру 30 жовтня 2017 року очікуються складні погодні умови: посилення швидкості вітру до 17-22 м/сек, вночі 30 жовтня місцями по області до 25-30 м/сек. Пройдуть дощі з переходом у мокрий сніг. Зниження температури вночі та вдень до 0-5º тепла.

  Шановні громадяни! Закликаємо дотримуватися елементарних правил безпеки, особливо під час перебування на вулиці. Намагайтеся не ходити попід розлогими деревами, а також тримайтеся подалі від рекламних щитів та ліній електропередач, адже пориви вітру можуть спричинити їх пошкодження.

  Звертаємось до керівників суб’єктів господарювання усіх форм власності вжити вичерпних заходів щодо недопущення виникнення надзвичайних ситуацій, пов’язаних з погіршенням погодних умов, забезпечення стабільної роботи транспортної інфраструктури, систем енерго-, газо-, водопостачання, зв’язку, а також інших систем житлово-комунального господарства, медичних установ та об’єктів соціальної сфери, при цьому звернути особливу увагу на стан їх енергозабезпечення та порядок відновлення енергопостачання.

  Враховуючи прогноз про складні погодні умови звертаємось до громадян міста з проханням своєчасно інформувати КП «Міський інформаційний центр міської ради» про виявлені факти пошкодження дерев, ліній електропередач, тощо за телефонами 48-14-81, 48-14-80, 15-80.

  Просимо Вас відповідально ставитись до власного життя та життя своїх рідних.

  Основні правила поведінки людей при сильному вітрі та у разі посилення поривів вітру:

  • Всі вікна будинків необхідно щільно закрити, прибрати з балконів і лоджій предмети, які можуть випасти назовні.
  • Обмежити перебування дітей на вулиці і особливо у нічний час.
  • Якщо ви опинилися на вулиці, то тримайтеся подалі від рекламних щитів, ліній електропередач, дерев та будівель.
  • У разі сильного вітру, за можливості, сховайтеся в найближчому приміщенні або природному укритті.
  • Загроза життю зростає поблизу споруджуваних або ремонтних будівель;
  • Уникайте можливого перебування поблизу великих дерев, особливо тополів, а також паркування поруч з ними автотранспорту – зірване вітром гілля може становити велику небезпек.
  • При падінні дерев чи гілок, електричних опор і дротів та травмуванні людей негайно інформуйте екстрені служби за телефонами «101» або «103».
  • Найголовніше, пам’ятати – виконання цих елементарних правил рятує ваше життя.

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework