Відбулася нарада з начальниками районних підрозділів Служби порятунку

  1 листопада в актовій залі Управління ДСНС Житомирщини відбулася семінар-нарада за участі керівного складу районних підрозділів Служби порятунку.

  Розпочинаючи захід, заступник начальника Олег Шахрай зупинився на основних аспектами реформування системи ДСНС. Зокрема, він зазначив, що запроваджуватиметься новий підхід в системі державного нагляду та контролю в сфері пожежної та техногенної безпеки.

  Однак основну увагу було зосереджено на питанні децентралізації в системі цивільного захисту, забезпеченні пожежної та техногенної безпеки. В своїй доповіді начальник відділу організації заходів цивільного захисту Дмитро Гаврилюк наголосив на необхідності модернізувати застарілу систему цивільного захисту. І саме громади мають взяти на себе повноваження створити нову дієву модель захисту населення й території від надзвичайних ситуацій. А ми зі свого боку, як підрозділи ДСНС на місцях, повинні надати громадам комплексну підтримку в цьому питанні. Крім того, на прикладі інших областей керівникам Служби порятунку в районах було доведено шляхи створення підрозділів МПО та центрів безпеки громадян в об’єднаних територіальних громадах. Адже в умовах сьогодення функціонування таких підрозділів є запорукою протипожежної безпеки навіть для віддалених населених пунктів.

  По завершенню всім присутнім наголошено на стані дотримання вимог антикорупційного законодавства при здійсненні функцій державного нагляду та контролю.

У ДСНС України у Житомирській області

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework