Міський голова: «Житомир буде максимально відходити від насадження однорічних рослин і переходити до насадження багаторічних»

  На цьому Житомирській міській голова Сергій Сухомлин наголосив під час засідання виконавчого комітету Житомирської  міськради, яке відбулося 1 листопада. Під час пленарного засідання директор КП «Зеленбуд» Житомирської міської ради Олександр Шевчук представив членам виконкому Житомирської міської ради проект фінансового плану на 2018 рік.

   «Шановні члени виконкому, усі присутні сьогодні на засіданні, хочу вам презентувати проект фінансового плану нашого підприємства на 2018 рік. Спершу нагадаю, що основними напрямки діяльності КП “Зеленбуд” є виконання робіт з озеленення, будівництва, благоустрою міста, створення і догляд за зеленими насадженнями в Житомирі. Створюють та доглядають в місті за зеленими насадженнями працівники нашого підприємства, де, зазначу, працює 165 людей.  Також КП “Зеленбуд” обслуговує 81 об’єкт загальною площею 36,8 гектари. У них же входять доріжки, тротуари, проїзди, зелені зони, не враховуючи урядові посадки.

  Наступного року плануємо отримати чистий дохід від реалізації  продуктів, товарів та послуг у розмірі 13 мільйонів 435 тисяч гривень. З них зі сторонніх організацій — 1 мільйон 93 тисячі. При цьому витратна частина складає 12 мільйонів 927 тисяч гривень, а чистого прибутку плануємо отримати 508 тисяч гривень. У 2018 році плануємо сплатити податків на суму 6 мільйонів 551 тисяча гривень. Податок на землю — 332 тисячі гривень, податок на прибуток — 112 тисяч гривень і ПДФО — 1 мільйон 369 тисяч гривень. Дохідну частину плануємо збільшити на 12%, а прибуток — на 7%.

  Читайте також: Сергій Гаращук: «Основне джерело доходів, через яке виникло невиконання міського бюджету — плата за землю на суму 53,5 мільйони гривень»

  Нині на слайдах ви бачите, що ми вже висадили цього року. Наступного року теж хочемо трішки видозмінити:  так само урядові посадки, заміна старих дерев, які вже доросли своєї вікової межі та перебувають у поганому стані. Є плани і чітке розуміння подальших дій нашого підприємства на наступний рік.  Зокрема, є певні види дерев і ми вже готуємо екологічну програму, куди входить озеленення міста і зелених зон», — повідомив Олександр Шевчук.

  Після доповіді директора КП «Зеленбуд» члени виконкому порушили тему з викраденням  туй у центрі Житомира.

 
  «Вкрали вже близько 20 штук дерев. Це ми говоримо про вулиці Київську та Театральну. Звісно ж, з цього приводу вже є звернення в поліцію. У нас є запас, будемо щось підсаджувати в подальшому»,  — прокоментував Олександр Шевчук.

  «Трішечки розповім про те, що нині КП “Зеленбуд” дещо змінює свій підхід. Ми вже розмовляли з Олександром (ред. директором підприємства) з приводу того, що поступово місто буде максимально відходити від насадження однорічних рослин і переходити до насадження багаторічних рослин. За ними теж буде потрібен потім догляд і підрізування, але разом з тим, це значно зекономить гроші, та й місто матиме зовсім інший, привабливіший вигляд.

  Вже на найближчій (ред. двадцять восьмій) сесії міськради, яка відбудеться 9 листопада, ми плануємо зробити перерозподіл коштів (близько 400 тисяч гривень), аби оплатити висадку рослин, зокрема додати і на вулиці Великій Бердичівській, і на Київській. Тож на наступний рік ми дещо змінюємо підхід, роблячи акцент саме на тому, щоб висаджувати більше рослин. А то виходить, що в нас для “Зеленбуду” щороку виділяється більше коштів на зріз дерев у місті, аніж на висаджування. Така “традиція” у нас вже складається роками і ми хочемо зробити навпаки, змінити баланс — на висаджування нових дерев і формування нового вигляду міста через озеленення», — резюмував Сергій Сухомлин.    

  Читайте також: Тетяна Степаницька: «Зі 114 обстежених дерев на вулиці Промисловій 32 передбачається кронувати, а 82 підпадають під видалення».

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework