Матвій Ганапольський: «Житомир — новаторське місто: тут є деякі речі, яких навіть у столиці України немає!»

  Сьогодні, 7 листопада, в приміщенні Центру розвитку місцевого самоврядування житомирські журналісти мали чудову нагоду поспілкуватися з Матвієм Ганапольським, телеведучим, журналістом, радіоведучим, театральним режисером, письменником-фантастом, громадським діячем. Зокрема, під час заходу піднімалися питання вільної журналістики в Україні та за її межами, про те як бути цікавим глядачу та слухачу. Також представники місцевих мас-медіа отримали для себе й цінні професійні поради від Матвія Юрійовича.

  Серед питань, які задали журналісти місцевих  ЗМІ телеведучому каналу «Прямий», було й питання, що стосувалося розвитку регіональних ЗМІ. «Звичайно, за один день (ред. телеведучий приїхав у Житомир лише вчора) я не можу скласти свого враження про житомирську журналістику і мати про неї певну уяву. Щоб скласти своє враження потрібно трохи більше часу. Але, побувавши на місцевому телеканалі Житомира “СК 1”, я скажу, що це віддзеркалю ситуацію, яка існує на сьогоднішній день: “Люди хороші — погана техніка”. Скажемо так. І, як на мене, головна проблема регіональної журналістики — це бідність каналів, відсутність грошей у ЗМІ на те, щоб втілити у життя якісь гарні ідеї тощо. 

Ganapolskij 1

  Журналісти виконують свій обов’язок: вони інформують, вони розважають, вони розповідають читачеві, слухачеві, глядачеві. І немає винятку, чи це регіональна журналістика, чи всеукраїнські ЗМІ. А з приводу регіональної журналістики скажу, знову ж таки, що люди нормальні, фахівці є, а от техніка погана. Потрібно бути багатшими, але, звісно ж, для цього потрібен час», — говорить Матвій Ганапольський.

  З приводу того, чи сподобалося йому місто, пан Матвій сказав: «Те, що я побачив, мені дуже сподобалося. Про Житомир складається гарне враження. І у своїх інтерв’ю, і у бесідах з політиками, з депутатами, з Житомирським міським головою Сергієм Сухомлиним, і з громадськістю, я про це неодноразово говорив. Знаєте, коли приїжджаєш вперше у якесь місто, то одразу бачиш: воно “живе” чи  “мертве”. Іноді ти приїздиш і бачиш багате місто, але в нього немає життя.  Будучи в Житомирі всього один день (але цього цілком достатньо, щоб скласти своє враження, і це принципово), я можу сказати, що це, без сумніву, “живе” місто. І найбільше в Житомирі мене підкорило те, що у вас тут на вулицях грає музика. Я б хотів, щоб і в Києві, коли ти, наприклад, йдеш по Хрещатику, і в інших містах України грала музика! І, до речі, у вас, на Михайлівській, розповідали якісь географічні новини, якісь цікаві факти. Я вважаю, що це дуже позитивний досвід для інших міст. Взагалі я хочу сказати, що Житомир — новаторське місто. Це мені дуже сподобалося, адже тут є деякі речі, яких навіть у столиці України немає!».

Ganapolskij 1

  Нагадаємо, що вчора зранку, 6 листопада, до Житомира приїхав телеведучий каналу  «Прямий» Матвій Ганапольський, аби презентувати новий проект «Прямо з Житомира». Ще до початку приїзду телеведучого біля намету телеканалу «Прямий» вже вишикувалися люди, які чекають можливості розповісти в ефірі “Прямого” про те, що їх цікавить, хвилює.

Катерина Дейнека

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework