Регламентна комісія під загрозою зникнення або ж обєднається з іншою?

  Під час 28-ої сесії Житомирської міської ради, яка відбулася 9 листопада, депутати розглянули прект рішення «Про внесення змін до складу постійних комісій Житомиської міської ради». Під час обговорень було прийняте рішення залишити у регламентній комісії Житомирської міської ради поки два депутата, адже третій із них- Анатолій Сахневич - віднині вже перейшов з регламентної до земельної комісії.

 

  Спершу цей проект рішення Житомирський міський голова Сергій Сухомлиин поставив на голосування «за основу», оскільки були рекомендації погоджувальної ради і комісії. Потім він повідомив: «Погогджувальна рада та постійні комісії з питань містобудування та архітектури, з питань бюджету, з соціально-гуманітарних питань підтримали звернення депутата Анатолія Сахневича і рекомендують включити його до складу постійної комісії з питань містобудування, архітектури та землекористування».

  Ще до початку голосування за цей проект рішення слово взяв Сергій Онищук, депутат Житомирської міської ради (фракція ВО «Свобода»): «Шановні депутати, хотів би вам нагадати та пояснити, що взагалі буде означати прийняття цього рішення та задоволення цієї заяви. Фактично цим рішенням, задовольнивши звернення депутата Сахневича, ми знівелюємо діяльність регламентної комісії. Що це означає? Якщо в ній залишиться лише два члени, то це буде означати фактично одноосібне прийняття рекомендацій. Тобто, наприклад, якщо на розгляд нашої комісії буде винесене питання, що суперечитиме законодавству, і потрібно буде проголосувати негативну рекомендацію, а я чи мій другий колега з цієї комісії не буде проти, то відповідне рішення не буде прийняте. Це й призведе до того, що комісія буде знівельована.

  До того ж, нагадаю про принцип взаємостриманості та противаги. Коли формувалися постійні депутатські комісії, то виходили з принципу однакового ставлення депутатського корпусу в усіх комісіях. Але, на жаль, сталося так, як сталося: відкрили цю так звану “скриньку Пандори” - і побігли депутати по різним комісіям. Вважаю цей принцип неправильним. На мою думку, потрібно тоді вже мінятися членами комісій, представниками різних фракцій, якщо хтось хоче перейти в іншу комісію. Тобто, якщо хтось із фракції БПП хоче перейти в іншу комісію, то було б правильно, якби хтось з БПП перейшов з іншої комісії в нашу. Вважаю, що задовольняти цю заяву в такому вигляді на цей час немає можливості, тож прошу не підтримувати це питання».

  А от Ірина Ярмоленко, депутат Житомирської міської ради з фракції Радикальної партії Олега Ляшка висловила зовсім іншу тоочку зору та навпаки - закликала колег підтримати заяву депутата від БПП Анатолія Сахневича і навіть дорікнула Сергію Онищуку, наголосивши: «Це особисто ваша відповідальність, що комісія розпадається! Вже три людини вийшли з цієї комісії, тож візьміть це на замітку!». Зауважимо, що сама Ірина Ярмоленко на установчій сесії відмовилася очолювати регламентну комісію.

  Після того, як депутати проголосували, Житомирський міський голова Сергій Сухомлин зазначив, застерігаючи, що регламентна комісія може навіть припинити своє функціонування і закликав голів фракцій делегувати туди представників. Він акцентував, що у разі, якщо на наступну сесію від фракцій не надійде пропозицій, то на розгляд депутатів буде винесено питання про об’єднання регламентної комісії з іншими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заступник начальника ГУНП: «Останнього разу житло працівникам поліції за державні кошти виділяли майже 10 років тому»

Новини Житомира

Последнее изменение Воскресенье, 12/11/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework