Велетенське собаче серце цинічно зупинив горе-таксист: У Житомирі смерть домашнього улюбленця спричинила резонанс у соцмережі

  Для цієї родини із Житомира 5 листопада, без перебільшення, стало одним із найсумніших днів, адже вона втратила свого домашнього улюбленця — собачку Боню (за паспортом Бонсуела). А все через одного житомирського таксиста, який на великій швидкості збив песика, а потім ще й кидався з ножем до власника собаки.

  «На фото вбивця нашого члена родини — собаки Боні! Це сьогодні (ред. у неділю, 5 листопада) у дворі наїхало на бідолашну тварину… більше того, воно з ножем кидалося на мого чоловіка», — повідомила на своїй сторінці у Facebook житомирянка Яна Хрустальова-Седик, власниця собаки Боні.

  Її публікація набула широкого розголосу в соціальній мережі. Користувачі наперебій почали коментувати пост, писати слова співчуття та підтримки родини, робити поширення публікації, аби, як писали самі користувачі, «прославити» цього горе-таксиста». І історія дійсно не залишила користувачів Facebook байдужими: майже 6000 поширень, понад 700 коментарів.

  «Це був член родини...повноцінний, незважаючи на зріст! Велетенське собаче серце цинічно зупинило оце ... (ред. на фото таксист, котрий збив собаку). Воно вилетіло з арки у двір, де я з візочком і мій чоловік з Бонею (собачкою) на повідку йшли. Я ледь встигла прибрати візок з траєкторії його “летіння”, а собака (на повідку!) не встигла відбігти! А воно й не відчуло і не бачило, що переїхало живе створіння! Поліція робить свою справу, а тут, у мережі, я попрошу зробити його (ред. таксиста) “популярним″!», — написала Яна у Facebook.

Bonja

  А ось коментар користувачки Irina Gähwiler, яка зазначила: «Якщо тварина домашня і має господаря, то наїзд на цю тварину — це ДТП, оскільки несе матеріальний збиток її власнику. Так що наїзд на домашніх тварин (котів, собак) чи сільськогосподарських тварин (курей, качок, гусей, кіз, корів, коней…) є дорожньо-транспортною пригодою. Кодекс про адміністративні порушення не передбачає додаткової відповідальності за заподіяння шкоди життю або здоров'ю тварин, на відміну від наїзду на пішохода. Таким чином наїзд на собаку, що несподівано вискочила під колеса, хоча й буде ДТП, але не потягне за собою адміністративної відповідальності.

Bonja

  Однак адміністративна відповідальність наступає у випадку порушення водієм інших пунктів правил дорожнього руху. Наприклад, найпоширеніший випадок, — це залишення місця ДТП. В основному порушення зачіпає ДТП за участю невеликих тварин. Багато водіїв не вважають наїзд на  кішку, курку чи зайця дорожньо-транспортною пригодою, тому навіть не зупиняються. Однак очевидці, котрі запам’ятали номера автомобіля, викликають поліцію і водій позбавляється прав на рік‒півтора, чи адміністративний арешт на термін 15 діб. Аналогічним чином штраф може бути накладений і на водія, котрий до ДТП їхав, перевищуючи швидкість. Цивільно-правова відповідальність за наїзд на тварину.

Bonja

  Вище мова йшла про те, що наїзд на тварину не тягне за собою адміністративної відповідальності. Однак матеріальний збиток, заподіяний власнику тварини, доведеться відшкодувати. Стаття 1079 Цивільного кодексу. Таким чином, водій автомобіля буде змушений відшкодувати збиток, нанесений тварині. У разі домашньої або сільськогосподарської тварини вартість збитку може бути визначена за документами, наявними у господаря.

Bonja

Bonja

Bonja

Bonja

Bonja

  P.S. Зрозуміло, що члена родини (ред. домашнього улюбленця) не повернути, але притягнути до відповідальності варто гамнюка, вибачте на слові, щоб дивився куди їде і розумів, що все з рук не зійде ...  а за кидання з ножем на людей вже була б заява в поліції і показання свідків зібрані, ще краще — у лікаря зняття травм дрібних і “не тільки″ …  і в суд».  

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework