Вижити в полі: Курсанти військового інституту пройшли бойовий вишкіл. ФОТО

  Спорядившись касками та бронежилетами, озброївшись автоматами та кулеметами, за сигналом «Навчальна тривога», курсанти військового інститут розпочали свій осінній ранок. За бойовим наказом ми повинні були здійснити марш-кидок з пункту постійної дислокації до польового табору на 37-му полігоні ВДВ.  Долати у пішому порядку 20-ти кілометрову відстань у повній викладці - не перше наше навчання.

  Найскладнішим було те, що потрібно було діяти автономно в польових умовах протягом трьох діб, в умовах «плаксивої» осені, паралельно виконуючи завдання пов’язані зі своєю спеціалізацією. Такі умови забезпечують максимальне наближення до реальних бойових дій, надаючи певний практичний досвід.

  Розгортання озброєння і військової техніки, облаштування позицій, налагодження охорони та оборони й безпосередньо бойова робота з використанням сучасної радіоелектронної техніки, ось, що очікувало нас попереду.

навчання_курсанти

  Ще однією несподіванкою цих занять - участь у різних ситуаціях застосування підрозділів, з урахуванням досвіду, отриманого офіцерами інституту в зоні бойових дій. Кожний з нас спробував себе у ролі командира, що вимагало прийняття відповідальних рішень та вмілого керування своїми друзями.

  Тиждень промайнув непомітно, залишалося зробити останній крок, а саме здійснити зворотній марш до інституту. Хоча й відчувалась загальна виснаженість, але дорога назад виявилась набагато швидшою. Привітання перехожих та сигнали водіїв авто супроводжували курсантів протягом всього шляху, і це давало наснаги, сил, позитивних емоцій та допомагало нам йти вперед.

навчання_курсанти

навчання_курсанти

навчання_курсанти

навчання_курсанти

навчання_курсанти

навчання_курсанти

навчання_курсанти

Мирослав Харченко

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework