×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 657.

Інклюзивна освіта допомагає адаптувати освітню програму і навчальне середовище до потреб учнів, які відрізняються своїми можливостями

  Саме такі слова від імені Житомирського міського голови Сергія Сухомлина передала представникам італійської асоціації Cavaion nel Mondo Ольга Пашко, керуючий справами виконавчого комітету міськради. Їх зустріч відбулася вчора, 14 листопада, в прес-центрі Житомирської міської ради.

  Асоціації подякували за багаторічну благодійну допомогу школі «Всесвіт» та вагомий внесок в розвиток інклюзивної освіти в Житомирі. Під час зустрічі Ольга Пашко вручила представникам італійської асоціації Cavaion nel Mondo подяки за їх небайдужість, допомогу та співпрацю у галузі розвитку інклюзивної освіти та інклюзивного середовища.

  Окрім того, Ольга Пашко передала слова вдячності від Житомирського міського голови Сергія Сухомлина, оскільки його самого цього дня не було в місті, адже він поїхав у важливих справах, як повідомили його колеги іноземним гостям. Ось з такими словами пані Ольга звернулася до представників італійської асоціації від імені Сергія Сухомлина:

  «Інклюзивна освіта – це динамічний процес, який знаходиться в постійному розвитку. Інклюзивна освіта є важливим підходом, який допомагає адаптувати освітню програму та навчальне середовище до потреб учнів, які відрізняються своїми можливостями. Переконаний, що команда Асоціації – це люди з високим інтелектуальним рівнем, а ваші успіхи базуються на досвіді та професіоналізмі співробітників. Я високо ціную співпрацю з асоціацією Cavaion nel Mondo та сподіваюся на подальшу плідну спільну роботу».

DSC 0001

  Італійські ж гості також подякували за співпрацю і висловили сподівання, що інклюзивна освіта й надалі розвиватиметься. Один із представників італійської асоціації навіть зазначив: «Щоразу, коли повертаюся до Італії після візитів із Житомира, то щоразу кажу, що це чудо. Адже школа “Всесвіт”- це чудо! Вона існує вже 23 роки. За цей період, як вже говорили тут сьогодні дехто з присутніх, вона мала чимало труднощів і подолала багато перешкод на своєму шляху. Але не можливо не відзначити, що останніми роками помітний великий прогрес. Як раз настав чудовий момент, аби думати про майбутнє. Нині школа потребує більше стабільності та впевненості в завтрашньому дні. Дуже важливо сьогодні молоді здобути гарну освіту і опанувати якийсь конкретний фах, аби стати хорошим спеціалістом у тій чи іншій галузі. Якщо проект “Всесвіт” вдасться обʼєднати із Салезіянським Згромадженням, то це буде справжнє щастя! Також важливі взаємини з Європою, а також вивчення іноземних мов для усіх. Ми й надалі підтримуватимемо науку італійської мови, обмін студентами. І для нас також важлива ще одна річ - участь дітей у процесі навчання та виховання в школах».

  Варто зазначити, що школа «Всесвіт» заснована в 1994 році. Шкільна програма навчання включає в себе обов'язкову державну програму, спецпрограми з вивчення італійської мови, а також широкий вибір факультативів та гуртків за інтересами. Також додамо, що цей освітній заклад працює за програмою інклюзивної педагогіки.

Катерина Дейнека

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework