Адвокат: «Я переконаний, що суд зробив хибну оцінку у доказах по справі вбитого Олексадра Жадька»

  Три роки минуло, як жорстоко вбили житомирянина Олександра Жадька. За цей час крапку в усій цій історії так і не поставили. І коли вчора Житомирський районний суд виніс свій вирок — визнати невинним Володимира Довгалюка, обвинуваченого у цьому злочині, одразу стало зрозуміло, що на цьому все не закінчиться.

 

  «Суд ухвалив Довгалюка Володимира Олеговича визнати невинуватим у пред’явленому обвинуваченні за п. 7 ч. 2 ст. 115 КПК України та виправдати його у зв’язку з недоведенням, що кримінальне правопорушення вчинене обвинуваченим», — зачитав суддя Євген Грубіян. Ані родина, ані прокуратура, ані активісти, які з самого початку слідкували за розвитком подій цієї історії і постійно відвідували судові засідання, не погоджуються з цим виправдувальним вироком.

  Одразу ж після його оголошення свої коментарі присутнім у судовій залі журналістам 16 листопада дали Сергій Глазунов, прокурор, що вимагав 15 років для обвинуваченого Довгалюка, а також Володимир Васильчук, представник потерпілих (ред. родини загиблого). Члени родини загиблого Олександра Жадька того дня, у середу, коли суд зачитав вирок, не прокоментували судове рішення. Але їх представник, адвокат Васильчук, запевнив, що вони, звісно ж, будуть оскаржувати вирок у суді.

  «Звичайно, з вироком я не згоден. Дійсно вважаю його незаконним, тому що у суду не було підстав сумніватися у висновку комісійної психологічної експертизи, яка підтвердила, що за невербальною поведінко це одна і та ж сама особа, яка слідкує за Жадьком. Ця ж особа і у фітнес-залі, і на Автомайдані. Це одна й та ж особа за висновками експертизи. Окрім того, свідки, котрі були допитані, сусіди потерпілого Жадька — Зіневичі, вони чітко вказали, що на відеозаписі, і та особа, яку вони бачили, що виходила з будинку Жадька, це теж одна і та ж особа. Це найвагоміші докази, які свідчать про те, що саме Довгалюк скоїв вбивство Жадька. У мене немає жодних сумнівів у тому, що правда буде на боці потерпілих. Кожен оцінює докази на свій розсуд, на своє бачення. От і суд прийшов до такого висновку, до такої оцінки, яка й послугувала прийняттю виправдувального вироку. Я переконаний, що суд зробив хибну оцінку у цих доказах», — зазначив Володимир Васильчук.

  У свою чергу Сергій Глазунов прокоментував судове рішення наступним чином: «Щойно ми заслухали вирок, де суд проаналізував усі докази. Те, що доводить провину підсудного, було викладено у попередньому судовому засіданні. Хочу наголосити, що з певним аналізом ми, представники державного обвинувачення, не згодні. Свою позицію ми виклали в судових дебатах. Звичайно, що ми будемо до кінця її відстоювати в судах вищої інстанції. Обов’язково будемо подавати апеляцію, адже ми не згодні з вироком суду».

Sud Zhadko 3

  Вже сьогодні, 16 листопада, суддя Євген Грубіян під час прес-конференції, зібраної спеціально для того, аби прокоментувати вчорашнє судове рішення у справі вбивства Жадька, відповідав на питання журналістів. На захід прийшли і рідні вбитого Олександра Жадька, і журналісти, і небайдужі активісти, що цікавилися цією справою ще з самого початку, коли розпочалося слідство і судові засідання у справі Жадька. Варто зазначити, що присутні так і не отримали відповіді на всі питання, які їх цікавили. Навіть не на всі питання журналістів відповів суддя Євген Грубіян, аргументуючи все тим, що не про все він може говорити, адже керується законодавством і дає свої відповіді в межах того, що дозволено повідомляти.

  Тим часом родичі Олександра Жадька запевнили, що продовжуватимуть шукати правди та справедливості у судах вищої інстанції і прямим текстом заявили, що дійсно вважають Володимира Довгалюка винним у скоєнні цього жорстоко злочину, називаючи його вбивцею. Та й активісти запевнили, що не залишать це просто так і надалі слідкуватимуть за перебігом подій в цій резонансній справі. А тим часом рідні вбитого Олександра покладають свою надію на суди вищої інстанції, на активність громади та ЗМІ, які не мовчатимуть, розповідатимуть правду про трагічну історію, яка трапилася в їх родині, а також на їх прикладі в черговий раз покажуть, що, на жаль, люди не довіряють нашим судам. Як зазначили члени родини Олександра Жадька, вони вимагають 15 років ув’язнення для того, хто вбив Олександра Жадька. Тож, враховуючи все вищесказане, ми ще не раз почуємо про цю сумну та трагічну історію. І дуже хочеться вірити у краще — у те, що справедливість все ж восторжествує!

Катерина Дейнека

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework