На Житомирщині поліція та соцслужби визволили з голодного та холодного полону трійко дітей. ФОТО

   Маленьких жителів м. Бердичева, найстаршому з яких – 8, а найменшій дівчинці – лише 3 роки, застали правоохоронці у замкненій хаті, перевіряючи інформацію про можливий недогляд дітей. З’ясувалось, що вони вже понад 2 доби знаходяться самі у холодному будинку, а з їжі у них – лише миска з кашею та цибулею.

  До Бердичівського відділу поліції звернулись працівники міської служби у справах дітей із повідомленням про тривалу відсутність 8-річного хлопчика у школі та можливе невиконання його матір’ю батьківських обов’язків. Відтак поліцейські разом з соціальними працівниками вирушили за адресою проживання дитини, повідомляє відділ комунікації поліції у Житомирській області.

  На місці з’ясувалось, що будинок замкнений, однак в оселі перебувають діти.

om 18111702 2

  - Старший хлопчик через вікно повідомив нам, що мама зачинила їх 2 дні тому та пішла, залишивши гречану кашу та порізану цибулину, - розповідає інспектор ювенальної превенції Бердичівського ВП Олеся Чубоха. – І додав, що вони сильно замерзли та хочуть їсти, а молодша сестричка постійно плаче.

  Поліцейським вдалося знайти 27-річну горе-матір і примусити її повернутися додому.

om 18111702 2

  У помешканні панувала повна антисанітарія та страшенний холод, адже будинок відімкнений від опалення. Щоб зігріти молодшу сестричку, старші хлопчики, самі ледь одягнуті, навіть підкладали їй у постіль кошенят.

  За таких обставин дітей віком 3, 6 та 8 років у супроводі працівників служби у справах дітей відправили до місцевої лікарні. Медики діагностували у них переохолодження та застудні захворювання.

om 18111702 2

  - Діти були брудні, з неприємним запахом, замерзлі і страшенно голодні, - розповідає лікар інфекційного відділення Бердичівського ТМО Надія Шишмінцева. – У першу чергу, ми їх відмили та нагодували, а наша медсестра принесла з дому чистий дитячий одяг.

  Нині діти перебувають на лікуванні, мати навідується до них увечері та залишається на ніч. Зранку ж іде, за звичкою, у власних справах.

om 18111702 2

  - Жінка виховує дітей сама, тому перебуває на обліку в Бердичівському центрі соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді як така, що опинилася у складних життєвих обставинах,  - коментує начальник Бердичівського відділу поліції Ольга Зінченко. – Однак раніше вона у поле зору поліції не потрапляла, до адміністративної чи кримінальної відповідальності не притягалася, спиртним не зловживає. Повідомлень про недогляд дітей – також не було. Однак відтепер ситуація у цій родині перебуватиме під особливим нашим контролем.

om 18111702 2

  Нині вирішується питання щодо внесення інформації до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.135 (Залишення в небезпеці) Кримінального кодексу України. Поліцією порушується питання про позбавлення горе-матері батьківських прав. Також жінці може загрожувати обмеження або позбавлення волі на строк до 2 років.

om 18111702 2

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework