Радомишльщина: бездіяльність державної служби переросла у погрози життю громадських активістів

  У Радомишльському районі місцевий бізнесмен вирішив облаштувати собі невеличкий рай на березі річки Бистріївка, користуючись сліпотою посадовців Верлоцької сільської ради.

  Вирізав дерева у прибережній смузі річки, на громадському лузі побудував вольєр у якому хрюкають та риють землю дикі поросята, пише сайт Radomyshl.info.

  Апетити халявного володіння природними ресурсами згодом розгорілися. Розпрезався так, що перекрив річку камінною греблею, вгативши туди не одну сотню тон каменю. Проте прогадав. На відміну від чиновників сільради громадські активісти забили на сполох, повідомили депутата райради Володимира Капранчука, який у свою чергу надіслав депутатський запит в РДА.

  З районної адміністрації  за розпорядженням її голови Володимира Тетерського  на їх підтримку прибула комісія. Обстежили, провели фотофіксацію очевидних  грубих порушень Водного, Земельного Кодексів та природоохоронного законодавства.

  Зауважимо, що ще 10 Х1. 2017 року Радомишльська РДА направила лист, висновки комісії, фотокопії на ім'я начальника Держекоінспекції у Житомирській області з проханням провести обстеження порушення.. Проте станом на 16 листопада Радомишльска райдержадміністрація не отримала  відповіді від цієї державної інституції.

  Тим часом громадським активістам поступають анонімні телефонні погрози. Наприклад: «Ми знаємо де працює твій чоловік і коли повертається додому. Він може не доїхати». Номер з якого телефонують не висвічуються. Нині цією справою займаються правоохоронці Радомишльського відділку поліції. Ситуація складна. Адже погрожують серйозно. Чи встановлять аноніма ( про якого здогадатися не так вже й складно) сказати важко. Все залежить від професійності поліції та її сумління.

  Розвиток подій підказує, що у цій історії буде продовження та наступні публікації з прізвищами дієвих осіб - про теперішню бездіяльність державних інституцій, байдужість сільської влади, невідворотність покарання тих, хто маючи гроші, став захоплювати державні та громадські природні ресурси.

Новини Житомира

Последнее изменение Понедельник, 20/11/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework