Хто ж допоможе мешканцям будинку на Троянівській 13/1 у Житомирі, де утворилися тріщини, обвалюється стеля? ФОТО

  Вчора, 19 листопада, у будинку по вулиці Троянівській 13/1 (колишня Якіра) утворилися тріщини та почала обвалюватися стеля. А розпочалося все ще у середу, 15 листопада, коли стався прорив і в будинку не було води.

  Люди, звісно ж, почали одразу телефонувати у КП «Житомирводоканал» і викликати бригаду. Але воду перекрили лише у суботу. Мешканці три дні чекали, аж поки на їх проблему звернули увагу і допомогли її усунути. І вже позавчора, 18 листопада, бригада «Водоканалу» нарешті приїхала.

  Сьогодні, 20 листопада, за адресою Троянівська, 13/1 виїхала робоча комісія, яка й буде розбиратися у цій ситуації і допомагати мешканцям цього будинку. Приїхав і  директор КП «Житомирводоканал» Андрій Нікітін, підприємство під керівництвом якого і звинувачують у тому, що через прорив сталися тріщини, а бригада приїхала лише за три дні. Він пояснив, чому не зреагували швидко: «Річ у тім, що у нас зафіксований лише виклик 16 листопада о 13:40. І саме того дня сюди й приїхала бригада і усунула проблему». Коли мешканці почали показувати на своїх телефонах виклики, зроблені на «Водоканал», починаючи з ранку середи, 15 листопада, то очільник комунального підприємства запевнив, що розбереться у цій ситуації і вияснить, як таке могло статися, що ці попередні виклики у них просто не зафіксовані. Мешканці показали робочій комісії місце, де стався прорив, а також показали підвал, де тоді фонтаном била вода і протікала стіна.

  А ось фото, зроблені вчора, 19 листопада, і розміщені на житомирському сайті «Репортер».

Troyanivska 28

Troyanivska 28 Troyanivska 28 Troyanivska 28 Troyanivska 28 Troyanivska 28 Troyanivska 28

   «Коли стався прорив, то працівники КП “Житомирводоканал”приїхали, вирили яму, але нічого там не знайшли, тож закопали яму та поїхали, при цьому не перекриваючи воду. Після чого два дні ще мило з-під низу, підмивало фундамент. Вони приїхали знову через два дні, перекрили і викачали воду з колодязя, а після цього все.На превеликий жаль, було знайдено колись заритий колодязь, який десь до метра був засипаний щебенем, грязюкою і так далі. Тож у зв’язку з усім цим довелося знову відкрити колодязь. Я поставив до відома сусідів. Також зазначу, що трохи десь вплинув на ситуацію і заступник Житомирського міського голови Дмитро Ткачук, який зателефонував комусь і теж повідомив про цей інцидент з проривом. І колодязь все ж таки нарешті очистили і тоді перекрили. А до цього чотири доби у підвалі юшила вода! Багато разів ми телефонували на “Водоканал”, щоб до нас нарешті приїхали і почали щось робити, але все було марно: бригада, як я говорив, спершу приїхала, але толку від цього не було, бо вони нічого не зробили спочатку. І лише коли бригада повернулася знову, вже за кілька днів, лише тоді усунули проблему. Де ж це бачено так ставитися до людей і залишати їх сам-на-сам з такою серйозною проблемою!

  Тут ще варто додати, що наші ґрунти ‒ це лес (ред. континентальна ґрунтоутворювальна гірська осадова порода сірувато-жовтого, іноді бурого або червонувато-бурого кольору. Потужність лесових нашарувань становить від кількох десятків сантиметрів до кількох десятків метрів на вододілах та схилах терас давніх долин). Тобто, подібний ґрунт лише тоді міцний, коли він сухий, а варто йому намокнути, як він перетвориться в суцільну кашу! Саме тому ми й отримали тріщини в будинку, бо стався прорив води. І це, зазначу, було майже в центрі вулиці. Це може призвести до того, що будинок зрушиться! Наголошу ще, що в нашому будинку труби стоять нормальні, ми їх замінювали!», ‒ розповідає мешканець будинку на Троянівській 13/1 Томаш Тадеушович.

  «На жаль, я бачу, що у цій ситуацій наші працівники не спрацювали оперативно. І визнаю це. Хочу зазначити, що я побачив наступне: у цьому будинку каналізаційні та водопровідні труби у доволі непоганому стані, за цими мережами добре доглядають. Що стосується саме нашої водовідвідної труби, то, як ви самі бачите, вона вже стара. До того ж, і сам колодязь був заасфальтований. Для мене це є повним безглуздям, бо той колодязь реально обмежує наші можливості, ‒ наш доступ до того, аби справді оперативно перекрити водопостачання. Тобто, якщо є прорив, то  наша аварійна бригада, яка приїздить негайно, одразу ж перекриває вентиль. У цьому ж випадку (ред. на Троянівській, 13/1) ми навіть не змогли знайти одразу, де ж знаходиться цей колодязь і чи є він взагалі. Ми думали, що тут взагалі так звана глуха врізка. Це коли не робиться колодязь, а просто врізається труба в нашу магістральну мережу, а потім асфальтується. Потім ми все ж з’ясували, що колодязь тут колись був заасфальтований. Ми змогли його знайти лише за допомогою нашого приладдя і лише після цього перекрити. Я можу з упевненістю сказати, що саме зовнішні мережі тут, як і більшість у нашому місті, перебуває у досить поганому стані. За статистикою, у Житомирі взагалі  80% мереж є зношеними Каналізацій це також стосується.. А вже якісь остаточні висновки у цій ситуації давайте вже будемо робити після комісії. Лише коли комісія скаже щось конкретно, тоді вже ми в праві будемо робити висновки», ‒ зазначив Андрій Нікітін.   

  Зазначимо, що коли в будинку почали утворюватися тріщини, то люди сильно злякалися і навіть почали перебиратися зі своїх домівок до родичів. А сьогодні під час візиту комісії людям пообіцяли дати тимчасове житло в готелі «Житомир», аж поки ситуацію остаточно не вирішать і люди зможуть повернутися додому, будучи впевненими, що перебувати  там вже безпечно. Про це сьогодні під час виїзної комісії, до речі, сказав Андрій Оніщенко, в.о. начальника управління житлового господарства Житомирської міської ради. Також чиновник зазначив журналістам, що збиратимуть позачерговий виконком і вирішуватимуть питання ремонту за кошти бюджету.

  Додамо, що вже на 16:00 у приміщенні Житомирської міської ради відбудуться збори, організовані спеціально, аби обговорити цю подію, що сталася на вулиці Троянівській, і вже почати якісь конкретні дії. Отож, сам директор «Водоканалу» попросив нині не робити жодних поспішних висновків і не кидати якихось звинувачень у чийсь бік, аж допоки комісія в усьому не розбереться.

  Варто сподіватися, що проблему мешканців будинку на Троянівській, 13/1 вирішать вже найближчим часом. А ми ж слідкуватимемо за перебігом подій.

Troyanivska 1

Troyanivska 1 Troyanivska 1 Troyanivska 1 Troyanivska 1 Troyanivska 1 Troyanivska 1 Troyanivska 1 Troyanivska 1 Troyanivska 1 Troyanivska 1 Troyanivska 1 Troyanivska 1 Troyanivska 1 Troyanivska 1 Troyanivska 1 Troyanivska 1

Катерина Дейнека     

Новини Житомира

Последнее изменение Вторник, 21/11/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework