Вбивство чи «власна необережність» – хто відповість за смерть 27-річного хлопця у місті Бердичеві?

  Інформація про загадкову смерть 27-річного жителя села Бистрик Бердичівського району потрапила до нас зовсім випадково, але відразу ж зацікавила тим, що у цій справі, на нашу думку, є багато нез’ясованих деталей та підозра, що справу намагаються «зам’яти».

 

  Поки що зарано робити якісь висновки, тим паче, що у своїх намірах з’ясувати правду ми стикаємося з законодавчими перепонами, і нам не дозволяють отримувати ту інформацію, яка нас цікавить. Тому поки що викладаємо сухі факти у надії, що матеріалом зацікавляться у Головному Управлінні Національної Поліції Житомирської області та візьмуть цю справу на контроль, - пише berdichev.biz.

  Нещодавно ми дізналися про те, що у селі Бистрик поховали молодого хлопця, який помер, за нашими даними, в ніч з 15 на 16 листопада у обласній лікарні. Односельчани кажуть, що його жорстоко побили і обурюються, чому за увесь цей час до села жодного разу не приїжджали працівники поліції щоб опитати родичів та сусідів. Померлий проживав зі старшою сестрою, яка є інвалідом дитинства, їх мати померла майже 10 років тому і брат був для неї головною опорою в житті. Сільський голова Світлана Баранівська характеризує хлопця лише з позитивної сторони, каже, що він не пиячив, був роботящим і усіляко допомагав сестрі.

  У селі говорять, що хлопця знайшли близько 18-30 у понеділок, 13 листопада, у місті Бердичеві в районі Загребелля (колишній кінопрокат), він був весь у крові. Доправили у лікарню, звідки на наступний день його перевезли у обласний центр, де зробили операцію, та, на жаль, не змогли врятувати молоде життя. У прес-службі Бердичівського відділку поліції інформацію підтвердили, однак додавши суттєві подробиці. Наприклад, за офіційними даними працівників поліції, до травмпункту міста Бердичева поступив невідомий громадянин з ознаками алкогольного сп’яніння та тілесними ушкодженнями у вигляді перелому кісток черепа, які він отримав (УВАГА!) внаслідок… власної необережності. Потерпілий знаходився у неадекватному стані, і спілкування з ним було неможливим.

  Цікаво, що відомості до ЄРДР внесені за ст. 128 «Необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження», яке, згідно Кримінального Кодексу України, карається громадськими роботами на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до двох років. Але, хвилиночку, хлопець помер, і помер, вочевидь, саме від тих травм, які йому були нанесені, а це вже вбивство. І інше. Працівники поліції кажуть, що спілкуватися з ним було неможливо, до травмпункту його доставили – то звідки така впевненість про власну необережність?! Даруйте, але як сильно потрібно битися головою, щоб проламати собі череп? Звісно, у житті буває всяке, однак особисто для мене це все є дещо підозрілим та таким, що вимагає більш детальнішого розслідування.

  Далі. За інформацією, яку мені надали односельчани (у мене немає причин їм не довіряти, однак і перевіреною її назвати не можна, тому будемо розглядати її просто як можливий факт), хлопця знайшли у понеділок о 17-30. Дивно, але в цей день, приблизно у такий же час, було зафіксовано виклик працівників поліції саме у те місце, де за словами людей і було знайдено хлопця, однак по приїзду патрульних там нікого не було, заявник на дзвінки не відповідав.

  Ми намагалися дізнатися у лікарів про характер травм у постраждалого, але нам було відмовлено у наданні інформації. Головний лікар Центральної міської лікарні Лариса Бабікова повідомила, що вони не мають права розголошувати конфіденційну інформацію про хворого, лише за рішенням суду чи за зверненням працівників поліції. Таким чином не вдалося з’ясувати, які тілесні ушкодження отримав хлопець і в результаті чого вони могли утворитися. Так само ми не знаємо ступінь його алкогольного сп’яніння, адже неадекватний стан постраждалого міг бути зумовлений не алкоголем, а важкістю травми голови, що спричинило певні розлади.

  Журналісти не є професійними лікарями чи слідчими, і нам доволі важко зараз збирати по краплинках ту чи іншу інформацію, однак у нас є впевненість у тому, що в цій справі все не так просто, як здається декому. Тому велике прохання до керівного складу Бердичівського ВП взяти на контроль розслідування цієї справи, щоб у випадку вбивства ніхто не сховався від заслуженого покарання. Зрозуміло, формулюванням «травма голови, отримана з власної необережності» можна легко закрити справу, але, сподіваємося, що усі матеріали справи будуть ще раз уважно переглянуті і довивчені, адже мали ж залишитися свідки чи очевидці, які могли щось бачити. І було б непогано, щоб нас проінформували про те, чим завершиться слідство. У свою чергу будемо самотужки намагатися дізнатися нові деталі про цю трагічну подію.

Денис Заремський,  berdichev.biz

 

Последнее изменение Суббота, 25/11/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework