Блокада нафтобази біля Новограда-Волинського - день другий: Ціни на бензин та дизпаливо посунули вгору, хто від цього може виграти

  З 23 по 24 листопада дрібнооптові партії дизельного палива подорожчали на 9 коп./л - до 22,03 грн/л. «Укртатнафта» підняла ціну на рекордні 35 коп./л, у інших трейдерів зростання скромніше. Про це розповіли у «Консалтинговій групі А-95» за підсумками щоденного моніторингу цін на гуртовому ринку.

  У середньому трейдери підняли ціни на автомобільні партії трубного ДП на 5-15 коп./л. Так, в п'ятницю «Анвітрейд» і «Е.Коннект» у Новограді-Волинському торгували трубопровідним ресурсом по 21,55-21,60 грн/л, що на 10 коп./л вище ціни, по якій ресурс продавався у четвер, 23 листопада, - повідомляє 04141.com.ua

  У Київській області дизельне паливо подорожчало на 14 коп./л - до 21,50 грн/л. ДП пропонували «Авіа Ойл», ОККО, «Альянс Енерго Трейд», «Сокар Україна» і «Інвестнефтепродукт» по 21,85-22,20 грн/л. «Анвітрейд» виставляв російський ресурс у Києві по 21,60 грн /л.

  Дрібнооптові партії дизпалива виробництва Кременчуцького НПЗ («Укртатнафта») за добу подорожчав на 35 коп./л - до 21,70 грн/л.

  В «А-95» відзначили, що подорожчання ДП в першу чергу викликано зростанням світових котирувань. Зокрема, європейські котирування дизельного палива на цьому тижні виросли на $ 9/т, бензину - на $ 11/т.

  Середньомісячна котирування бензинів у листопаді (1-23 листопада) на $59/т вище в порівнянні з котируванням жовтня. Котирування ДП - вище на $ 27-30 / т.

  Крім того, на поточному тижні на міжбанківському ринку долар помітно подорожчав щодо національної валюти - з 26,46 грн / $ до 26,93 грн/$.

  Блокування роботи терміналу у Новограді-Волинському підігріло ситуацію. «Трейдери побоюються погіршення ситуації у Новограді, тому закладають додаткові ризики у вартість ДП», - зазначив один з трейдерів.

  Директор "Консалтингової групи А-95» Сергій Куюн вважає, що блокування джерела поставок 25% обсягів дизельного палива в країну викличе зростання цін, що буде вигідно перш за все найбільшими конкурентами російського продукту - білоруським експортерам і заводу «Укртатнафта», який контролюється Ігорем Коломойським.

  «Що й треба було довести: після вчорашніх спроб блокування Новограда сьогодні «Укртатнафта» підвищила ціни на дизпаливо на 400 грн/т (близько 35 коп./л), задумалися і продавці білоруського продукту в Коростені», - зазначив на сторінці в Facebook С. Куюн.

  У той же час, залізничні партії дизельного палива в п'ятницю подорожчали несуттєво: на 80 грн/т - до 25 560 грн/т. З дизпаливом в п'ятницю на ст. Новоград-Волинський вийшли вісім компаній: «ТЕМІРТРАНС-Захід», «Сан Ойл», «Анвітрейд», «Закарпатнафтопродукт-М», «Глуск Україна», «Е. Коннект» і «Альянс Енерго Трейд». Мінімальна ціна пропозиції склала 25 400/т, максимальна - 25 900 грн/т.

  Як повідомляв сайт Новограда-Волинського, 23 листопада 2017 року термінал в Новограді-Волинському, звідки виробляються відвантаження російського дизельного палива, був оточений людьми, які заявили про намір блокувати його роботу.

  Наразі відомо, що організаторами акціє є так званий Рух "Визволення", під проводом депутатів Верховної Ради Семена Семенченка та Володимира Парасюка. 

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework