Чи вирішується проблема мешканців будинку за адресою вул. Троянівська 13/1 в Житомирі?

  24 листопада, відбулося позачергове засідання виконавчого комітету Житомирської міської ради, на якому розглянули 6 питань.  Серед них було й питання «Про внесення доповнень до рішення міськвиконкому від 15.03.2017 №235», з приводу якого доповів Андрій Оніщенко, в.о. начальника управління житлового господарства Житомирської міської ради.

  Під час розгляду цього питання було порушено проблему мешканців двоповерхового будинку на Троянівській, 13/1 (колишній Якіра).

  «Шановний Сергіє Івановичу, шановні члени виконкому, цим проектом рішення ми просимо внести зміни на 2017-ий рік і додати чотири адреси: три з яких стосуються капітального ремонту ліфтів в житловому фонді міста Житомира (усі вони, зазначу, отримали рекомендації нашої профільної комісії ЖКГ). Але основним питанням є саме житловий будинок за адресою Троянівська, 13/1, де сильно тріснули стіни в будинку. Зазначу, що це двоповерховий будинок, восьмиквартирний, шиферна покрівля, має підвальне приміщення, усі квартири приватизовані і знаходиться він на балансі 5-го ЖЕКу. У ніч з 17 (п’ятниця) на 18 (субота) листопада там утворилися тріщини по фасаду будинку. Починаючи з неділі, 19 листопада, і до понеділка-вівторка вже були поставлені всі маяки. На щастя, динаміка утворення тріщин пішла на зменшення. Тріщини не збільшуються. Тобто, призупинився процес руйнації будинку.

  Що ще зроблено за цей період часу, до сьогоднішнього дня, 24 листопада? Нашим КП “Житомирводоканал” там вже виконано повну заміну трубопроводу холодного водопостачання. До цього, зауважу, було знеструмлено будинок та вимкнено газопостачання. Там у 8 квартирах зареєстрована 21 людина. З усіх цих мешканців, які були на той момент у будинку, одна людина виявила бажання скористатися послугами поселення в готель “Житомир”, що й відбулося. Усі решта мешканців цього будинку нині живуть тимчасово у родичів та знайомих. Технічно вода у будинок зараз подаватися може, електрична енергія також може подаватися (варто лише увімкнути рубильник). Сьогодні, 24 листопада, о 14:00 до будинку на Троянівській 13/1 приїжджає наш ПАТ “Житомиргаз”, збираємо усіх мешканців і будемо все перевіряти: якщо ж усе буде гаразд, то вже будемо відновлювати систему газопостачання квартир. З цих 8 квартир у двоповерховому будинку, про які я вже раніше зазначив, у трьох пічне опалення, газове, а решта 5 квартир забезпечуються котлами. На сьогоднішній день замовлена проектна документація, будемо робити геологію, шурфи. Ми активно займаємося вирішенням цієї проблеми. Цей тривалий процес, який не вирішити, скажімо, за три дні», — зазначив Андрій Оніщенко.

  Після доповіді в.о. начальника управління житлового господарства Житомирської міської ради, будинок на вулиці Троянівська внесли до переліку об’єктів, які потребують капітального ремонту. За це рішення одноголосно проголосували 17 членів виконкому Житомирської міської ради, які були присутні на засіданні. Всього ж членів виконкому 25.

  У свою чергу Житомирський міський голова Сергій Сухомлин висунув пропозицію: вже на наступне засідання виконкому підготувати висновки комісії, котра розслідує ситуацію по цьому будинку. «Нині комісія працює, тож нехай вона зробить свої висновки. І якщо є винні – вони будуть покарані!», — акцентував Сергій Сухомлин. Житомирський міський голова також подякував мешканцям будинку за розуміння і пообіцяв, що влада зробить все, щоб вони вже до кінця цього року повернулися до своїх домівок.

  Нагадаємо, що стіни цього будинку тріснули після того, як поряд відбувся прорив води, а усунути проблему вдалося лише через декілька днів, оскільки працівники КП «Житомирводоканал» Житомирської міської ради не відреагували оперативно. Як розповідали раніше журналістам мешканці двоповерхового будинку на Троянівській 13/1: «Коли стався прорив, то працівники КП “Житомирводоканал” приїхали, вирили яму, але нічого там не знайшли, тож закопали яму та поїхали, при цьому не перекриваючи воду. Після чого два дні ще мило з-під низу, підмивало фундамент. Вони приїхали знову через два дні, перекрили і викачали воду з колодязя, а після цього все. На превеликий жаль, було знайдено колись заритий колодязь, який десь до метра був засипаний щебенем, грязюкою і так далі. Тож у зв’язку з усім цим довелося знову відкрити колодязь». 


  Читайте також: Міський голова: «Вже за півроку ми перейдемо на іншу систему фінансових взаємовідносин з перевізниками»


Катерина Дейнека

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework