Виконком зробив заміну в перерозподілі 2,4 млн грн субвенції з державного бюджету: замість сміттєвоза придбають лічильники

  У п’ятницю, 24 листопада, відбулося засідання виконавчого комітету Житомирської міської ради, на якому, розглядаючи шість питань, члени виконкому й прийняли відповідне рішення. Одноголосно члени міськвиконкому проголосували «за» те, щоб перерозподілити 2,4 млн грн субвенції з держбюджету: замість сміттєвозу придбати лічильники тепла. На засіданні були присутні 17 із 25 членів виконкому Житомирської міської ради.

  «Відповідно до розпорядження Кабміну від 27 вересня 2017 року №689, нам спрямована субвенція в обсязі 5 мільйонів гривень. Своїм рішенням ви, шановні члени виконкому, вже її розподілили 18 жовтня 2017 року. Зокрема, частина цієї субвенції спрямовувалася на придбання сміттєвозу для КАТП міської ради за 2 мільйони 400 гривень. Разом з тим, станом на сьогодні, 24 листопада, по придбанню цього об’єкта завершуються тендерні процедури, а кошти державної субвенції вже надійшли на рахунки міського казначейства. Тому, відповідно до рекомендації бюджетної комісії від 21 листопада поточного року, ми пропонуємо придбання сміттєвозу провести за рахунок міського фонду охорони навколишнього середовища, оскільки там є відповідний ресурс. А вже вивільнені кошти державної субвенції ми пропонуємо спрямувати на придбання лічильників обліку тепла для «Житомиртеплокомуненерго». Якщо сьогодні буде прийняте відповідне рішення, то цього ж дня, 24 листопада, ці кошти будуть спрямовані на придбання лічильників», — доповіла в.о. директора департаменту бюджету та фінансів Діна Прохорчук.

  У свою чергу Житомирський міський голова Сергій Сухомлин пояснив: «Таке рішення приймається тому, що бракує коштів бюджету розвитку. Тож ми робимо заміну. У нас обмежені кошти бюджету розвитку, а лічильники все ж треба поставити, аби люди могли зекономити. Саме тому ми грошові кошти екологічного фонду, а там у нас, зауважу, є більше 3 мільйонів гривень, спрямовуємо на закупівлю сміттєвоза, а вже ці кошти (ред. конкретно 2,4 мільйони гривень) субвенції з державного бюджету, вивільняємо на лічильники».

 Отож після того, як доповіла Діна Прохорчук та пояснив перерозподіл коштів субвенції з державного бюджету Житомирський міський голова, члени виконкому, як ми вже зазначили, одноголосно проголосували за це рішення.

  Нагадаємо, що під час цього ж засідання виконавчого комітету Житомирської міської ради члени виконкому прийняли рішення збільшити вартість проїзду у маршрутних таксі, що курсують містом, на одну гривню, а в тролейбусах і трамваях залишити ті ж самі тарифи, що діють сьогодні. Тобто, з 1 грудня 2017 року, а саме тоді набуває чинності прийняте рішення, тариф становитиме 5 гривень. Але приватні перевізники мають виконати одну важливу умову — встановити валідатори у маршрутних таксі. Саме після виконання цієї обов’язкової вимоги, вартість проїзду зросте на 1 гривню і становитиме вже 5 гривень. За таке рішення проголосували 13 із 17-ти присутніх на засіданні членів виконавчого комітету Житомирської міської ради.

  До того ж, члени міськвиконкому під час засідання розглянули й питання «Про внесення доповнень до рішення виконавчого комітету від 15.03.2017 №235», з приводу якого доповів Андрій Оніщенко, в.о. начальника управління житлового господарства Житомирської міської ради. Під час розгляду цього питання було порушено проблему мешканців двоповерхового будинку на Троянівській, 13/1 (колишня Якіра).


Читайте також: Хто ж допоможе мешканцям будинку на Троянівській 13/1 у Житомирі, де утворилися тріщини, обвалюється стеля? ФОТО

Катерина Дейнека

Последнее изменение Понедельник, 27/11/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework