На Поліссі з’явилася «нова професія» - фішка

  На Поліссі з’явилася «нова професія» - фішка так називають людей, котрі слідкують за переміщенням лісової охорони, сповіщають про це крадіїв лісу та отримують винагороду.

 

  Така професія нині дуже «популярна» на Олевщині, де постійно орудують рівненські бандити. Лісова охорона місцевого лісгоспу неодноразово зверталася до райвідділу поліції з повідомленням про факти знайденої незаконно зрубаної деревини, адже самих лісокрадіїв на місці, як правило, немає, «завдяки» фішкам. 

  Останній «візит» чорних лісорубів вартуватиме лісу і державі майже 150 тисяч гривен і також, швидше за все, буде нерозкритим. На вихідних лісові охоронці Журжевицького лісництва ДП «Олевське ЛГ» разом із прикордонниками задокументували факт незаконної рубки та сліди кінних возів. Сліди гужового транспорту прямували до села Каменне Рокитнівського району Рівненської області. 

  Обсяг незаконно зрубаної деревини становить 17 метрів кубіних, з яких 10 вивезено невстановленими лісокрадами.  Решта розкряжована на сортименти та залишена на місці лісопорушення.

  Олександр Торгонський каже, що наймовірніше незаконно зрізана деревина вивезена на пилорами, яких у селі Каменне нараховується до 30 одиниць. «Лісовий масив у кварталі 1 Журжевицького лісництва ДП «Олевське ЛГ» відноситься до середньовікових насаджень, що складається з тонкомірних дерев. Проте, для лісокрадів  Каменного навіть дерева в діаметри на 14-18 см. являють собою неабияку цінність для легкої наживи, адже навколо цього села на території Рокитнівського району Рівненської області не лишилося насаджень, які можна назвати лісом, залишились лише поляни з чагарниками.» - говорить лісівник.   

  А сьогодні вночі у цьому ж лісі «на гарячому» спіймали двох місцевих жителів, що хотіли поцупити дуб. (Вночі фішки не працюють) Лісова охорона відреагувала на звук бензопили і зловила крадійчуків, котрі вже завалили дерево і встигли його розкряжувати. Два майстри лісу вилучили знаряддя лісопорушення та мали намір доставити чоловіків до контори Комсомольського лісництва для оформлення відповідних документів.

  Натомість лісопорушники, мешканці с. Сущани Олевського району, викликали собі на допомогу п’ятеро спільників та з погрозами про фізичну розправу забрали у лісників інструменти і зникли у напрямку с. Андріївка Олевського району.

  Про подію повідомлено Олевське відділення поліції Коростенського ВП ГУНПУ в Житомирській області. 

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework