Діти неоголошеної війни: «Якщо не ми, то хто?»

  Про маленькі подвиги цих учнів не пишуть у газетах і не знімають сюжетів. А вони, як і дорослі, допомагають військовослужбовцям як можуть: збирають гроші, роблять обереги, пишуть листи, щоб там, на передовій, підтримати наших солдатів і вкотре нагадати: тримайтеся, ми з вами. Жолобненські школярі об’єдналися у потужний фронт допомоги нашій армії і роблять маленькі дива, які щодня рятують людські життя, підтримуючи дух військовиків.

  Допомагає їм у цьому волонтер Ігор Саксін. Вони перші, хто прийняв естафету флешмобу 22 Pushup Challenge, яку передали Рогачівській школі Баранівського району, Ярунській, Городницькій, Пилиповицькій та Суслівській школам Новоград-Волинського району.

  Як усе розпочалося розповідає Ірина Кондратюк, педагог-організатор, заступник директора з виховної роботи:

  – У нас у школі є традиція проведення різних ярмарків, 2014 року до Дня козацтва в школі проходив черговий ярмарок. Шкільний парламент вирішив зібрані кошти передати військовим, адже третина батьків школярів були в зоні АТО. Тож учні добре знають, якими важливими є допомога і підтримка.

om 29111705 1

  Того разу на ярмарку зібрали 1200 гривень, здавалося, що це не така велика сума, але скільки ж тут вкладено дитячої праці та любові. Почали шукати ким передати кошти. Сталося так, що ми познайомилися з Ігорем Саксіним. Зв’язалися з ним, дізналися, що необхідно насамперед. Після переговорів зрозуміли: допомога потрібна. Вирішили провести ще одну акцію – зібрати продукти й теплий одяг.

  Після нашої першої допомоги Ігор Саксін передав нам від військових письмову подяку (наразі вона розміщена на стенді школи). Також на почесному місці знаходяться три прапори, які теж передані солдатами. Ці прапори пройшли через зону АТО і підписані військовими в різні роки. Саме це додало неабиякого запалу.

  Яких акцій за цей час у школі тільки не організовували, приміром, “Збери кришечки – допоможи солдату”, під час якої учні зібрали 2525 кришечок. Особливо велику кількість (825 шт.) зібрав учень 7 класу Богдан Франчук.

  У Щедрий вечір учасники театрального гуртка разом з керівником Валентиною Кучер привітали жителів Жолобного з Різдвяними святами. Нащедрувавши 3000 гривень, гроші передали для потреб військових у зоні АТО. Також до різдвяного подарунка додали 8 кг часнику. Це для того, щоб хвороби оминали наших захисників.

  Приємно, що у Жолобненської школи з військовослужбовцями взаємозв’язок, адже бійці за кожної нагоди відвідують школярів. Один із таких гостей – випускник школи Артур Літвинчук, який разом з Ігорем Саксіним приїхав подякувати учням за їхній патріотизм, підтримку. Вони розповіли, як бійці трепетно бережуть дитячі малюнки, ляльки-мотанки, листи. Діти, вчителі та батьки з перших вуст дізналися про життя солдатів на Сході України, про труднощі, які доводиться долати щодня, про втрати, які без дозволу вриваються в життя.

om 29111705 1

  Окрім захопливих розповідей, гості з собою привезли міні-виставку речей побуту військового в зоні АТО. Ігор Валентинович показав фільм про волонтерський рух в нашому районі.

  Школярі вперше мали змогу відчути себе розвідниками, розмовляючи по рації, видивляючись "противника" в приціл чи бінокль. Також вони приміряли бронежилети і каски. Усе це мало великий емоційний вплив не тільки на дітей, а й на дорослих. Усі присутні хотіли спробувати скласти міні-пічку за 30 секунд, приміряти дванадцятикілограмовий бронежилет тощо. Окрім цього, всі не лише побачили, а й доторкнулися до уламків снарядів, які привезли із зони АТО.

  Нещодавно у школі відбулася акція “Допоможи солдату”. Продукти збирали всім селом, адже склади волонтерів наразі майже порожні, а військові просять той же часник, цибулю, капусту. На виручені кошти закупили медикаменти і каву.

  Тепло відгукується про школу волонтер Ігор Саксін:

  – Ця школа з самого початку допомагає військовим, тож просити їх про щось не потрібно. Вони самі телефонують і запитують, що треба, і купують за кошти, які назбирали на ярмарку. Варто додати, що директор школи Костянтин Шевчук – надзвичайно патріотична людина.

om 29111705 1

  Школярі обіцяють не зупинятися і далі продовжувати підтримувати наших солдатів. Уже зовсім скоро Новий рік, тож маленькі мрії повинні здійснюватися і в тих, хто нині в окопах. У дітей єдине бажання: нехай, нарешті, в Україні настане мир.

Джерело: novograd.city

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework