Житомирянин: «Будуть ці валідатори лежати на панелі в маршрутці, як зараз паперові квитки, скручені резинкою»

  Саме таку думку з приводу встановлення валідаторів у житомирський маршрутних таксі висловив Роман Мусійчук, керівник ГО «Захист прав споживачів громадського транспорту», депутат Житомирської районної ради.

   Ще 30 листопада на своїй сторінці у Facebook заступник Житомирського міського голови Дмитро Ткачук повідомив: «Усі перевізники міста вже мають валідатори та готові до їх експлуатації. З завтрашнього дня у всіх маршрутках Житомир водії повинні видавати квитки з терміналу». Окрім цього, нагадаємо, що вже з 1 грудня, за умови, що в усіх маршрутних таксі будуть встановлені валідатори, проїзд в цьому виді громадського транспорту зросте до 5 гривень. Власне це й сталося і відтепер містяни та гості міста, окрім пільгових категорій громадян, дійсно сплачують за проїзд у маршрутних таксі 5 гривень.

валідатор

  І, здавалося б, усе дійсно має запрацювати, як годиться. Але не так сталося, як гадалося. Справа в тому, що з 1 грудня, коли проїзд у маршрутних таксі таки вже становить 5 гривень і валідатори встановлені, далеко не всі пасажири беруть у водія квитки, а самі водії теж не спішать давати квитки пасажирам. То про який же об’єктивний облік пасажиропотоку може йти мова, якщо не кожен пасажир має на руках квиток? Читаючи публікації та коментарі житомирян про ситуацію, яка складається навколо нововведень з валідаторами та видачею квитків, стає зрозуміло, що думки людей хоча й різняться, але в основному містяни обурюються тим, що далеко не кожен пасажир отримує свій квиток. Від деяких місцевих водіїв взагалі можна почути, що в часи пік їм просто нереально встигнути видати усім квитки, а ще від одного водія кореспондент нашого сайту почув, що він видав зранку лише 20 квитків і у валідаторі вже закінчився папір. Взагалі житомиряни вже багато чого наслухалися від водіїв, котрі не горять бажанням давати їм квиток.

валідатор

  «Будуть ці валідатори лежати на панелі в маршрутці, як зараз паперові квитки, скручені резинкою. Ви уявіть, водію зараз важко просто взяти гроші, відірвати квиток і дати пасажиру, а тут потрібно ще й кнопочки набирати, карточку прикладати, гроші брати і папірець відірвати, а тепер це все уявіть в годину пік. Боже, спаси Житомир від таких реформ!», — пише на своїй сторінці у Facebook Роман Мусійчук, керівник ГО «Захист прав споживачів громадського транспорту», депутат Житомирської районної ради.

валідатор

  А ось коментарі та публікації й інших користувачів Facebook з приводу цього питання:

 Як би там не було, але і водії, і пасажири повинні самі усвідомити, що лише від їх активності та небайдужості залежатиме те, наскільки ефективними та дієвими будуть валідатори, за допомогою яких, не забуваймо, місцева влада хоче дізнатися реальну цифру кількості пасажирів, зокрема й пільгових категорій, яких перевозить маршрутне таксі. Отож, лише розпочавши з себе, можна щось змінити. Наприклад, у нашому випадку пасажир повинен вимагати свій квиток у водія, а той, у свою чергу, не повинен ігнорувати видачу квитка, а вручати їх пасажирам і не лише тоді, коли вони цього просить, а постійно. Інакше це замкнуте коло просто не розірвати…

валідатор

валідатор

валідатор

валідатор

валідатор

валідатор

валідатор

валідатор

 Новини Житомира

Последнее изменение Понедельник, 04/12/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework