Для тваринників Черняхівщини стартував зимово-стійловий період утримання худоби

  В господарствах району розпочато зимово-стійловий період 2017 – 2018 років. Успішна зимівля худоби залежить від достатньої забезпеченості якісних кормів та підготовки тваринницьких приміщень відповідно до ветеринарно-санітарних вимог та норм. Від того як буде налагоджена зимівля худоби, буде закладена основа для підвищення продуктивності, що впливає на результати роботи всієї галузі.

  В поточному році в усіх сільськогосподарських підприємствах району проводилася відповідна робота по створенню належних умов життєдіяльності тваринницької галузі на період зимівлі. Всі господарства своєчасно відремонтували тваринницькі приміщення, заготовили достатню кількість кормів, створили належні умови для працівників ферм. 

  Станом на 01.12.2017 року у 8 звітуючих сільськогосподарських підприємствах району нараховується 1078 голів великої рогатої худоби, що становить 94 відсотки до відповідного рівня минулого року, в тому числі 679 голів корів, що є на рівні минулого року.

  В агроформуваннях району майже вдвічі збільшено поголів’я свиней. На даний період їх чисельність становить 1544 голів, що на 706 голів більше до відповідного періоду минулого року. Розвитком даної галузі займаються три сільськогосподарських підприємства (ФГ «Вітам», ТОВ «Грін Ленд Славута» та ПП «Жерм»). Дані господарства утримують від 352 до 800 голів свиней та одержують високих приростів на вирощуванні та відгодівлі.

  За 11 місяців поточного року агроформуваннями району вироблено 2790 тонн молока, що становить 113 відсотків до валового надою минулого року. Від кожної корови надоїли по 4176 кілограмів молока (+508 кг. до м.р., або 114%).

  Найкращий стан ведення молочного скотарства в ДП «ДАН-МІЛК» с.Вільськ, де з початку року вироблено 2028 тонн молока, що склало 73 відсотки до районного показника. Надій на середньорічну корову становить у господарстві 6201 кілограм.

  У сільськогосподарських підприємствах району вирощено м’яса в живій вазі 293 тонни, що становить 125 % до відповідного періоду минулого року. 

  Індекс виробництва валової продукції в галузі тваринництва за одинадцять місяців поточного року склав 115,4 % .

  На весь період зимово-стійлового утримання тварин 2017-2018 років агроформуваннями району заготовлено: 806 тонн сіна, 400 тонн сінажу, затюковано 886 тонн соломи, засипано - 1840 тонн зернофуражу та закладено – 8355 тонн готового силосу. Всього по району, для забезпеченості тварин кормами, заготовлено 4183 тонн кормових одиниць, що на одну умовну голову становить 26,7 центнерів кормових одиниць і складає 118% до потреби.

  Найкраще підготовились до роботи в зимових умовах у ДП «Дан-Мілк», ПАФ «Дружба», ПП «Некрашівське», ПП «Жерм» та ФГ «Вітам» , де стовідсотково тварини забезпечені потребою в кормах.

  Зимово-стійловий період в тваринництві – відповідальна пора, тому потрібно раціонально використовувати наявні ресурси для отримання запланованої продукції і зберегти виробництво попри всі негаразди. Від того, як буде налагоджена зимівля худоби, яка буде закладена основа для підвищення продуктивності, що вплине на результати роботи всієї галузі.

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework