×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Що готують для житомирян та гостей міста в період новорічних свят?

  У середу, 6 грудня, одразу на двох заходах обговорювалися питання, що стосувалися новорічних та різдвяних свят у Житомирі під час засідання виконавчого комітету Житомирської міськради та окремо на прес-конференції.

  Чи будуть знову в Житомирі льодяні скульптури? Чи продаватимуть слабоалкогольні напої на «Різдвяному ярмарку» в Житомирі? Що ж саме погодили під час засідання члени міськвиконкому, коли розглянули питання про те, яким в Житомирі буде період новорічних та різдвяних свят? Відповіді на ці та інші питання стали відомі вже вчора, 6 грудня.

  Під час засідання виконавчого комітету Житомирської міської ради, розглядаючи питання про те, як же зможуть розважитися та відпочити житомиряни та гості міста у період новорічно-різдвяних свят, доповіла Ніна Рябенко, начальник управління культури Житомирської міської ради. Вона зазначила: «Прошу погодити ГО "МЬЮЗІК БРАЗЕРС", далі ‒ організатори ярмарки, проведення новорічного свята "Різдвяна ярмарка" із залученням підприємств та організацій різних форм власності та правом реалізації слабоалкогольних напоїв з 17.12.2017 по 15.01. 2018 року з 8.00 до 22.00. Цілодобово: 19, 25, 31 грудня 2017, 1 та 14 січня 2018 року. На вулиці Михайлівській, майдані ім. С.П. Корольова та Новому Бульварі. Встановлення обладнання розпочати з 10 грудня 2017 року. Організатор ярмарку зобов’язаний забезпечити: укладання учасниками ярмарку договору про пайову участь з КП "Інспекція з благоустрою м. Житомира", наявність та дотримання учасниками ярмарку асортиментного переліку товарів для реалізації, узгодженого з Житомирським міським управлінням головного управління Держепідемслужби. Дотримання правил благоустрою, забезпечення чистоти, порядку і тиші в місті Житомирі, встановлення звукових норм».

  Після доповіді Ніни Рябенко члени виконкому почали активно обговорювати це питання. А найбільше їх цікавили кілька моментів: контроль за продажем слабоалкогольних напоїв на ярмарку та прибирання території, на якій відбуватимуться усі святкові дійства.  

 На запитання члена міськвиконкому Світлани Півоварової, з якого бюджету два комунальні підприємства будуть місяць вивозити сміття і місяць обслуговувати біотуалети, відповіла начальник управління культури Житомирської міської ради. Ніна Рябенко зазначила, що на території «Різдвяної ярмарки» організатор буде заключати з комунальними підприємствами договори.

  У свою чергу Житомирський міський голова Сергій Сухомлин озвучив рекомендацію, у якій організатори зобовʼязані укласти договір з КТП на вивіз сміття і з комунальним підприємством укласти угоду на обслуговування біотуалетів.

  А з приводу продажу слабоалкогольних напоїв на «Різдвяній ярмарці» керівник цього проекту Олександр Ревнівцев зауважив: «На ярмарці здійснюватиметься продаж глінтвейну. Ми запрошуємо людей із Закарпаття, які є виробниками столових вин, що продаються без ліцензії та чеку. Ми й не хочемо продавати міцний алкоголь, і навіть не плануємо цього робити».

  При цьому не варто забувати й те, що на кожну виїзну торгівельну точку, де реалізується алкоголь, має бути окрема ліцензія. Про це присутнім нагадала ще один член міськвиконкому ‒ Віра Гринишина. Але заступник Житомирського міського голови Матвій Хренов одразу ж наголосив на тому, що відповідальність за реалізацію слабоалкогольних напоїв несуть, звісно ж, організатори.

  Як повідомив під час засідання виконкому Олександр Ревнівцев, кошти, отримані за оренду ярмаркових будиночків, планується витратити на вивезення, монтаж і демонтаж цих будиночків. А це, до речі, близько 3 тисяч гривень за один будиночок. До того ж, теж за кошти з оренди будиночків, будуть прибані льодові фігури, котрі розміщуватимуться на вулиці Михайлівській. А на ярмаркових будиночках встановлять додаткове освітлення.

  Обговоривши всі моменти та висловивши свої точки зору, члени міськвиконкому погодили проведення новорічних та різдвяних свят у Житомирі. Рішення було одноголосним.

  А вже після обіду, о 15:00, відбулася ще й прес-конференція, організована також з цього ж питання ‒ відзначення найголовніших зимових свят у Житомирі.

  Як розповів головний архітектор Житоимра Юрій Безбородов: «Спільно з підприємцями, які працюють на вулиці Михайлівській, було пропрацьовано концепцію різдвяного оформлення вулиці Михайлівській. На деревах вже з’являється перше освітлення, а до 19 грудня плануємо прикрасити святковими вогниками всі дерева на вулиці Михайлівській».

 Варто зазначити, що вперше на вулиці Михайлівській встановили ялинки, які стануть заміною лавок на період зимових свят.  Біля міської ковзанки вже здійснюють роботи з облаштування параметричної лавки. Відкриття ковзанки заплановане на 19 грудня. Саме цього дня в Житомирі засяє головна ялинка міста. Вже навіть є попередні розрахунки, скільки коштуватиме квиток на ковзанку. Як стало відомо на прес-конференції від радника Житомирського міського голови Олександра Черняховича, буде кілька цін, залежно від того, зі своїми ковзанами прийшла людина чи без них. Середня вартість становитиме від 50 до 70 гривень ‒ за 45 хвилин.

  «Створення новорічного настрою на вулицях міста – це наша спільна справа. Тому кожен житомирянин має долучитися до створення новорічно-різдвяного настрою у місті», – переконаний Юрій Безбородов.

  А заступник Житомирського міського голови Матвій Хренов під час заходу розповів: «Основні локації будуть схожі на минулорічні. Ми хочемо повністю відділити так звані "фудзони" від зон, призначених для дітей. Фактично, дитячі атракції, дитячі зони будуть переважно по вулиці Михайлівській. На самому майдані Корольова буде розміщена сцена, торгівельні будиночки і фудзона буде знаходитись біля кінотеатру "Жовтень". Я хочу відмітити і подякувати спонсорам: цього року вони були активнішими, аніж це було раніше, тож цьогоріч нам вдалось зібрати разом із організаторами близько 300 тисяч гривень. Насправді, цього року ми зібрали практично вдвічі більше коштів, ніж буде витрачати місто».

 А керівник проекту «Різдвяна ярмарка» Олександр Ревнівцев акцентував, що кожного року на ярмарці в Житомирі ламають і льодові фігури, і шопку. Саме тому цього року шопка буде зовсім іншою. Організатори постараються покласти край неприємній тентенції, яка склалася за час існування ярмарки в Житомирі (ред. конструкцію шопки жодного разу не вдалося зберегти до наступного року). Вже цьогоріч, за словами Олександра Ревнівцева, шопку хочуть залишити і на наступні роки. До того ж, її конструкцію хочуть убезпечити, поставивши невеличкі парканчики. Також буде більше відеокамер, що дасть можливість спостерігати безпосередньо за тим, що відбувається на майданчику, навколо ковзанки, там, де будуть льодові фігури.

  Додамо, що шопку планують встановити на Михайлівський, на місці вже накритого фонтану. До речі, організатори повідомили й про те, що планують встановити 4 льодові скульптури: логотип Житомира, янгола (ред. єдина вціліла минулого року фігура), цифри 2018, як символ року, що настане. А четверта скульптура ще обговорюється, тож поки достепенно не відомо, що ж це буде за фігура.

  Що ж, шановні читачі, разом з організаторами ми трішечки привідкрили вам завісу різдвяно-новорічних свят у Житомирі. Але не забуваймо, що багато чого залежить і від нас самих, адже саме ми, наші рідні та близькі, з якими будемо зустрічати Новий рік, святкувати Різдво та інші важливі зимові свята, що вже зовсім близько, створюватимемо ту незабутню, радісну, святкову атмосферу. А позитивний настрій та хороша компанія ‒ це запорука яскравого, неймовірного свята!  

Последнее изменение Понедельник, 11/12/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework