Житомир найближчим часом отримає близько 20 мільйонів гривень медичної субвенції

  Про це під час двадцять дев’ятої (позачергової) сесії Житомирської міської ради, яка відбулася сьогодні, 7 грудня, повідомив міський голова Сергій Сухомлин.

  За його ж словами, у той самий час близько 82 мільйонів гривень не вистачає медичній галузі Житомира у наступному році. Також на 2018 рік недостатність коштів на освітню галузь, що становить близько 84 мільйонів гривень. Саме тому під час сьогоднішнього пленарного засідання депутати Житомирської міської ради одноголосно підтримали ініціативу Олександра Величка, депутата міськради, щодо направлення звернення від депутатського корпусу Житомирської міської ради до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України про збільшення розмірів освітньої та медичної субвенцій.

  Одразу після завершення сесії, у коментарі місцевим ЗМІ Сергій Сухомлин зазначив: «Звісно ж, потрібно стукати в усі двері (ред. образно кажучи), звертатися в усі можливі інстанції. Лише тоді можна бути почутим. Я маю надію, що звернення, за яке ми сьогодні проголосували на сесії, все ж допоможе. Я думаю, що Кабмін врахує наші зауваження і буде створено окремий стабілізаційний фонд у розмірі 16 або 17 мільярдів гривень. Зазначу, що одне рішення по медичній реформі вже було прийняте. Ще не визначений механізм застосування. Вважаю, що цей стабілізаційний фонд буде спрямований саме на погашення цих заборгованостей (ред. мається на увазі брак коштів на медичну галузь та галузь освіти на наступний рік, про які йшлося в попередньому абзаці)». У разі, якщо нашим місцевим депутатам все ж не вдасться достукатися до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, то місцевий бюджет може зазнати чималих фінансових втрат: сумарно це близько 170 мільйонів гривень (ред. знову ж таки: 82 мільйони гривень не вистачає на наступний рік медичній галузі Житомира, а 84 — освітній). Хоча, як зазначив Сергій Сухомлин, певний фінансовий резерв у місцевому бюджеті все ж є.

Sesiya miskrady   «За листопад медикам виплачено 40% заробітної плати. Недостатність до кінця поточного року складає ще 34 мільйони гривень. Ми можемо отримати ще 20 мільйонів гривень субвенції. Сьогодні очікуємо рішення обласної державної адміністрації. І тоді до кінця року залишиться ще 14 мільйонів. Зазначу, що вчора, 6 листопада, Верховна Рада розглядала розподіл субвенції. Через декілька днів ми очікуємо кошти від держави. Я думаю, що це будуть кошти у розмірі понад 20 мільйонів гривень. А вже близько 10‒14 мільйонів гривень — це вже сума, яка залишиться і її ми покриємо за рахунок міського бюджету на кінець поточного року. У нас ще буде чергова сесія. І ці питання ми вже розглянемо на цій сесії», — акцентував Сергій Сухомлин.

 

Читайте також: У Житомирі вдруге відбулися змагання з волейболу, присвячені пам’яті воїна ЗСУ, випускника ЖНАЕУ Дмитра Ільницького. ФОТО

  Окрім того, на сьогоднішньому пленарному засіданні депутати прийняли рішення про виділення 50 тисяч гривень родині загиблого в зоні АТО бійця — Максима Перепелиці. Також депутати спрямували 150 тисяч гривень людям, в будинку яких 25 листопада згорів дах. Хоча тоді вогнеборцям вдалося ліквідувати пожежу, втім вогонь знищив дах будинку.

  «Є чотири родини, котрі постраждали в наслідок цієї пожежі. Ми надаємо їм фінансову допомогу. Є також родина Ільницьких, де Лілія, мама загиблого в зоні АТО Дмитра Ільницького, народила трійню. Ми розуміємо, що всі ці родини знаходяться у скрутному становищі і потребують фінансової допомоги. Саме тому сьогодні ми вносили зміни до бюджету», — пояснює Житомирський міський голова.

  Нагадаємо, що того дня, 25 листопада, від ворожої кулі снайпера загинув ще один боєць АТО — сержант Литвинчук Дмитро Юрійович 1992 року народження. Загиблий був сержантом 2-го десантно-штурмового батальйону. Військовослужбовець загинув 25 листопада 2017 року близько 12.00, в районі опорного пункту, розташованого поблизу Верхнєторецького (Донецька область).

Фото із сайту Житомирської міської ради

 

Читайте також: Він був справжнім патріотом своєї країни: у Житомирі відбулася церемонія прощання з молодшим сержантом 95-ї бригади Максимом Перепелицею  

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework