19 липня 14-го життя бійця 95-ої бригади поділилося на «до» та «після»: Рятуючи екіпаж, він викинув з БТРу гранату терористів, і втратив руку

  Знайомтеся, це – Владислав Кузнєцов. Йому 24 роки. Влад родом з міста Z, що означає Жмеринка. 

 

  У 2014 році Кузнєцов, колись простий електромонтер, пішов захищати Україну у складі 95-ї десантно-штурмової бригади. Тоді 21-річний хлопець не боявся ворога і був не в одному бою на передовій.

  19 липня 14-го життя Влада поділилося на «до» та «після». Рятуючи екіпаж, він викинув з БТРу гранату терористів, і втратив руку. 

  Влад пережив з десяток складних операцій, став Народним Героєм України, отримав орден «За мужність» ІІІ ступеня і повернувся до війська. Нині Кузнєцов служить у 199-му Навчальному центрі ДШВ у Житомирі. 

  За власне бажання й надалі допомагати Україні виховувати нові покоління десантників Владу доводиться платити. Згідно із діючим законодавством, він мусить винаймати службове житло за власний кошт. Сьогодні діє закон, за яким компенсацію за піднайом житла мають лише представники офіцерського складу, до якого, колись простий електромонтер із міста Z, поки що, не відноситься.

  Юридична сотня подала до розгляду у Верховну Раду законопроект 5027, за яким компенсація буде передбачена також для солдатів та сержантів. Депутати не квапляться розглядати документ. Проте є шанс, що за нього проголосують на наступному пленарному тижні, тобто, з 18 грудня. 

  Якщо ви хочете, щоб Влад, а разом з ним інші достойні військові, мали компенсацію за піднайом житла – зробіть репост. Раптом, вас читають депутати, і у когось із них все-таки прокинеться відповідальність. 

Якщо хочете допомогти найкращим синам України, колись електромонтерам та студентам, які нині воюють на передовій – йдіть сюди:goo.gl/CoKj1h 

Olga Omelyanchuk
Фонд "Повернись живим"

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework