Битва титанів: Чи закінчиться епопея із «Смачною зупинкою»?

  І знову про «Смачну зупинку», яка вже майже остаточно перетворилася на ресторан «Малина».  Цього разу в мережі та в житомирських ЗМІ обговорюють останню новину, що стосується добре знаного в Житомирі місця на Перемоги, 13: колишній головний архітектор Житомира Євгенія Черкасова виграла суд проти власника майбутнього ресторану «Малина».

 

  Декілька днів тому, 7 грудня, Богунський районний суд м. Житомира задовольнив позовні вимоги Євгенії Черкасової до виконкому Житомирської міської ради та Малиновської Лілії Олександрівни про визнання недійсним пункту рішення виконавчого комітету та скасування свідоцтва на право власності Малиновської на павільйон громадського харчування загальною площею 28,5 м2, розташований на майдані Перемоги, 13‒а. І це, зазначимо, тоді, коли об’єкт вже майже добудований та, очевидно, вже скоро має бути введений в експлуатацію і офіційно відкритися. Ситуація не з простих, звісно ж. У кожної зі сторін — і у колишнього головного архітектора міста, і у власника майбутнього ресторану «Малина», і у активістів, котрі за чи проти цієї забудови, — своя правда.

  Сама Євгенія Черкасова запевнила у коментарі «Житомир.Info»: «Якщо апеляційний суд підтвердить рішення суду першої інстанції, то право власності на об’єкт, який реконструює Малиновський (ред. йдеться про Олега Малиновського, інвестора цієї забудови, голову ГО “Молода сила”), буде анульовано. По суті, у нього юридично — реконструкція павільйону, власність на який суд скасував. Це дає нам можливість подати позов про знесення того, що зараз будується. У нас написані звернення до ДАБІ України, щоб вони не реєстрували декларацію на введення в експлуатацію цього об’єкта. Я думаю, що рішення суду, яке ми отримали на руки, теж відправимо в ДАБІ, щоб це було підставою не реєструвати декларацію на ввід об’єкта в експлуатацію».

Restoran Malyna 1

Restoran Malyna 2
«Коли депутат міськради, член земельної комісії плює на громаду, всі норми закону та будує гендель в охоронній зоні пам’яток історії, то рано чи пізно настає час таких рішень суду. Має бути прецедент для інших!», — переконаний у справедливості рішення суду житомирський активіст Валерій Арушанян, котрий написав про це на своїй сторінці у Facebook, додавши фото рішення суду. Під цією публікацією користувачі Facebook ще не написали коментарів.

  Натомість інший громадський діяч і блогер Андрій Поліщук повністю підтримує Олега Малиновського і проти того, щоб об’єкт на майдані Перемоги 13‒а зносили.

Restoran Malyna 4

  «Увага! Пекельний Житомир!І про останні події навколо "Смачної Зупинки". Люди, які за вказівкою Сухомлина судяться з Олегом Малиновським, вони дуже раді, що виграли суд... Ну, звісно ж, купили одного суддю, але всіх не купите! Ваше рішення оскарженню підлягає. Відбувається резонанс, а саме: відкритий рейдерський захват шляхом суду. У мене питання: “Яке відношення має Черкасова до "Смачної Зупинки”? Приватна особа подає в суд, нібито її права порушені... Яким чином? Я хочу звернутися до всіх підприємців на цьому прикладі: завтра і до Вас прийдуть, щоб “віджати” ваш бізнес. Як взагалі можна скасовувати право приватної власності? Суддя, до речі, сам Донецький, мабуть, "патріот" мав на старому місці роботи купу доган.

  Житомиряни хочуть бачити на тому місці гарне кафе з облаштованою зупинкою, у той же час свора ″Арушанян та компанія″ кричать на всю, що майбутній ресторан собор закриває! Шановні, не закриває собор “Смачна Зупинка” — будівля одноповерхова з можливістю літнього майданчика (з якого люди будуть мати гарний краєвид на той же собор). Зійшлися два різних світогляди — один це “Арушанян і компанія”, який торгує російським товаром, мав друге дно в скриньці на Михайлівській і при тому не хотів її здавати на перерахунок Олександру Зубу, який хоче бачити майдан Перемоги старим, не сучасним, а "пострадянським", і другий світогляд — це Олег Малиновський: чесний підприємець, який сплачує величезні податки в місцевий бюджет, веде бізнес, надає робочі місця житомирянам та хоче бачити майдан Перемоги сучасним, європейським і робить все для цього. Скоро там запрацює гарний ресторан і це, звісно ж, не подобається власникам "Маріо","Плезентвіля"(з віджатим бомбосховищем) і т.д. Але все буде добре і правда переможе!

  Також до команди Арушаняна записалася "СВОБОДА", яка активно його підтримує у боротьбі проти чесного підприємця. Щойно (ред. публікація зроблена 8 грудня поточного року о 17:57) я розмовляв по телефону з жителями вулиці Хлібної, 23, де пан Боровський хотів будувати гендель. Люди розповідають, що він в агонії бігає й каже, що все купив і в нього все “схвачено”. Він ще й ходив у перукарню “Красуня” та по іншим закладам, що в тому будинку, і тиснув на людей. Хочу запевнити мешканців Хлібної, 23: там НІЧОГО НЕ БУДЕ! Пан Ігор Блажиєвський, директор департаменту містобудування та земельних відносин Житомирської міської Ради публічно пообіцяв декілька місяців тому, на засіданні робочої групи по МАФам, що на Хлібній, 23 НІЧОГО НЕ БУДЕ! Там не можна будувати, оскільки це небезпечно: комунікації, а також, якщо поставити МАФ, то не буде потрібної відстані між будинком та МАФом у разі пожежі. Дозвіл ніхто не дасть, і пану Боровському вже двічі (упродовж року) офіційно відмовляли, але він, як дурень, бігає і біситься.

  У той же час хочу зазначити, що ніяких порушень "Смачна зупинка" не має!

P.S. Друже, (ред. автор публікації звертається до Олега Малиновського) не звертай уваги на перевертнів. Будь-яке подібне куплене рішення має право оскарження не тільки в українських судах, але й у європейських!».

  А ось і коментарі інших користувачів Facebook під цією публікацією:

Restoran Malyna 5

Restoran Malyna 6

Нагадаємо, що ще в середині серпня на своїй сторінці у мережі Facebook Олег Малиновський, інвестор цієї забудови, голова ГО «Молода сила» показав, який вигляд матиме майбутній ресторан «Малина». У попередній публікації, зробленій того ж дня, 15 серпня, він написав: «Шановні житомиряни! Дуже радий, що в рідному Житомирі, у центрі міста, маю бажання і сили побудувати дійсно прекрасний заклад громадського харчування!

  P.S. Другий поверх використовується як літній майданчик! Надбудова необхідна для повного і цілісного дизайну об'єкта!».

  Варто зазначити, що із коментарів до публікацій Олега Малиновського стало відомо, що відкрити ресторан «Малина» планують у листопаді 2017-го, за місяць до Нового року. Але, як бачимо, до кінця цієї історії ще далеко, а ворогуючі табори ніяк не порозуміються.

  Шановні читачі, про всі перипетії, пов’язані з колишньою «Смачною зупинкою», а нині — з майбутнім рестораном «Малина», читайте у попередніх публікаціях на нашому сайті.

  Читайте також: Начальник управління ДАБК міськради відмовився проводити перевірку законності будівництва, бо не побачив у зверненні точної адреси
  Читайте також: Чи зупинять будівництво 12-поверхівки на Тутковського і відновлять реконструкцію «Смачної зупинки» у Житомирі?
  Читайте також: Коли закінчиться епопея з будівництвом «Смачної зупинки»?
  Читайте також: Олег Малиновський: Президент і прем’єр їм не указ
  Читайте також: То хто ж переміг на Перемоги 13-А?
  Читайте також: Чи буде припинено будівництво «Смачної зупинки»? 

 

Последнее изменение Понедельник, 11/12/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework