Жителі Журжевич вимагають відремонтувати дорогу до села

  13 грудня жителі Журжевич разом зі старостою приїхали до Олевська з вимогою відремонтувати дорогу до села. Люди доведені до відчаю жахливим станом дороги, через який до них вже три тижні не їздить ні рейсовий, ні шкільний автобуси, відмовляється їхати швидка та не підвозять хліб.

  За дороги між населеними пунктами міська рада не відповідає. На цьому наголосив голова Олевської ОТГ Олег Омельчук. Їх обслуговує «Олевський райавтодор» ДП «Житомирський облавтодор». І хоч гроші на ремонт таких доріг не мають право виділяти з міського бюджету, бо це вважається нецільовим використанням коштів, пообіцяли в біді людей не залишати. Ще минулого тижня міська рада спільно із райрадою надали кошти на пальне Олевському райавтодору, щоб прогрейдерувати дорогу в цьому напрямку.  Подаємо текст звернення без редагування та змін.

  «Шановний Олег Васильович жителі Журжевицької територіальної громади просять Вас допомогти нам у вирішенні найболючішого питання для всієї нашої громади. Ми залишилися відокремлені від цивілізації, сам на сам зі своєю бідою. А біда у нас для всіх одна це дорога Журжевичі-Олевськ та автобусне сполучення за цим маршрутом. Автобус Журжевичі-Олевськ їздить до нас час від часу  а останній час уже три тижні взагалі не їздить. Але ж ми живі люди яким потрібно їздити до районної та обласної лікарень, а також для вирішення різних адміністративних та буденних справ. Шістнадцять дітей з села Рудня уже три тижні не відвідують школу і нікому до цього не має діла. Десяток студентів їздять на навчання до різних учбових закладів. Невже окрім нас доля наших дітей і їхнє майбутнє нікому не потрібні. І як можна забути про 400 жителів де окрім дітей і молодь і  люди пенсійного віку та похилого віку. Із-за поганої дороги до нас не приїзжає дитячий лікар для планового обстеження дітей до року, відмовляється і не їде швидка допомога, не може доїхати хлібовозка. Підкажіть будь ласка що нам робити і що чекати? Адже нас кожного разу перед черговими виборами годують тільки обіцянками а потім про нас всі забувають як завжди. А ми сподіваємось і чекаємо котрий же з нових депутатів і на які вибори нам поремонтують дорогу. Ми добре розуміємо що дорога не перспективна, але ж ми і не вимагаємо асфальтну дорогу, можна ж просто підремонтувати, підсипати ями. Дорога інколи підрівнюється грейдером але ж там не має вже що рівняти, а її вже дуже давно не підсипали.Олег Васильович дуже Вас просимо допомогти нам, доля 400 жителів залежить зараз від вашої допомоги. Заздалегідь вдячні Вам жителі громади, адже ми сподіваємось на вашу підтримку і допомогу».

  Намагався пояснити ситуацію і голова районної ради Віктор Троц. Мовляв, грошей на це не має, однак чим можуть готові посприяти. Міський голова зазначив, що звернеться до ШБУ-42 з проханням виїхати на місце та зробити розрахунки необхідних матеріалів.  Люди запевняли, що якщо ситуація не зміниться готові їхати в область за поясненнями. Заодно жителі села висловили невдоволення депутатом свого округу Смиком М.А. (партія «Народний контроль»). Говорять, що в очі його ніколи не бачили, не те, щоб його роботи.

  В Олевській ОТГ критична ситуація з дорогами у напрямку села Замисловичі. Потребує ремонту дороги на смт Дружба та Новоозерянка, Калинівка.

Джерело: olevsk-gromada.gov.ua

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework