У Черняхові жінка перетворила свій під'їзд на справжній витвір мистецтва

  Сучасне життя ставить особистість в умови, коли треба вирішувати те чи інше завдання в короткий термін і з високою якістю. Для цього людина сама повинна активно впливати на навколишній світ, максимально реалізовуючи багаж знань, вмінь, навичок, якнайкраще використовувати свої власні резерви – фізичні, інтелектуальні, духовні, тобто, свій природний позитивний потенціал.

  Якось переглядаючи Фейсбук натрапив на чудові фотознімки художнього декорування під’їзду. Пізніше дізнався, хто автор цих прекрасних робіт. Це моя добра приятелька Тетяна Володимирівна Онищук, небайдужий громадський активіст, голова житлового кооперативу «Черняхів – масив», і просто прекрасна жінка, матуся і любляча бабуся. Але не все одразу… Довелось іти в гості до цієї талановитої людини, щоб на власні очі пересвідчитись та докладно розпитати про ці незвичайні витвори. Моє життєве кредо : якщо хочеш, щоб щось було зроблено правильно-зроби це сама, - почала розповідь про своє хобі Тетяна Володимирівна. Я дуже люблю красу, красу у всьому. Краса оточує мене всюди, де б не торкалися мої руки: вдома на дачі... Тепер цю красу я вирішила зробити ще й у під'їзді.

  Понад 10 років у підїзді нашого будинку, де ми проживаємо не робився ремонт, стан був такий жахливий, що зайти було неможливо. Ми не очікували, що з нашої затії вийде такий шедевр, на який звернуть увагу ЗМІ, просто хотіли прикрасити і вкладали у свою справу серце і душу. У нас тут одні пенсіонери, а тому ми з невісткою вирішили самі виправляти ситуацію. Невістку теж звати Тетяною. Почали з того, що зробили гарний дитячий майданчик, невістка Тетяна розмалювала вхідну браму до під’їзду. Для декорування стін застосували як штучні, так і натуральні матеріали: шпалери, лляні шнури, синтетичні фарби, купили світильник та застосували інші штучні вироби. Роботу плануємо продовжувати.

  Розповіла пані Тетяна про свій творчий шлях. Працювала вчителем, соціальним педагогом. Вела гурткову роботу з декоративно - ужиткового мистецтва. ЇЇ вихованці займали призові місця в обласних конкурсах і були відзначені дипломами, а сама Тетяна Володимирівна нагороджена багатьма грамотами за підготовку переможців обласних виставок. Сьогодні свою творчість, так, як і всю свою душу, Тетяна Володимирівна віддає своїм онучкам, а їх у неї три. Для них вона творить, працює, готує святкові костюми. Без неї не можна уявити святкових виступів діток у ДНЗ № 1, де виховуються її малята. Вона оживляє старі предмети вжитку, надаючи їм нового дихання, творить обрядові предмети народного фольклору, одним словом займається відродженням етнічного національно-культурного спадку Черняхівщини тощо Обов’язково запросимо, коли все задумане нами вже повністю буде реалізовано, - завершила свою розповідь Тетяна Володимирівна. 

om 14121705 1

om 14121705 1 om 14121705 1 om 14121705 1 om 14121705 1

Підготував Юрій МАЛАШЕВИЧ

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework