У Новогуйвинській гімназії розпочали підготовчі роботи для створення ресурсної кімнати

  У Новогуйвинській гімназії планують створити першу в області ресурсну кімнату. На сьогодні вже почали підготовчі роботи.

  Про це повідомляє начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Лариса Шевчук.

  «У Новогуйвинській гімназії вже почали підготовчі роботи для створення ресурсної кімнати. Сьогодні виносять меблі, готуються до ремонту. Це буде перша і поки єдина в області ресурсна кімната, крім того, у цій гімназії буде повний комплекс можливостей для навчання дітей з особливими освітніми потребами – і ресурсна кімната, і медіатека, і інклюзивно-ресурсний центр», – зазначила Лариса Шевчук.

  За її словами, для успішного впровадження інклюзивного навчання ресурсна кімната буде гарним помічником, адже вона дає можливість емоційно розвантажувати дитину, знімати нервове збудження, займатися в індивідуальному порядку з педагогом.

  У Новогуйвинській гімназії навчається 9 дітей з особливими освітніми потребами та 8 дітей-переселенців, які потребують спілкування з психологами.

  Довідково:

  Ресурсна кімната – це додатковий інструмент для адаптації психологічного та фізичного здоров’я дітей з особливими освітніми потребами. Заняття у ній сприятимуть покращенню емоційного стану дітей, зниженню у них тривожності, агресії, нервового збудження, активізації мозкової діяльності, прискоренню адаптації та корекції ігрової діяльності.

Новини Житомира

Последнее изменение Пятница, 15/12/2017

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework