В Олевську розпочали облаштовувати тисячолітній колодязь. ФОТО

  Розпочалися роботи із укріплення стін стародавнього колодязя, який в цьому році розкопали археологи на городищі Бабина гора в Олевську.

  Робітники викачали воду, винесли грунт і днями розпочнуть укладати дубову основу розмірами 6 метрів у висоту та 3 метри в ширину.  Це допоможе зробити гідроізоляцію об’єкта, укріпити стіни, унеможливити зсуви грунту. При цьому використовуватимуть виключно природні матеріали, щоб відтворити стародані технології зведення, - повідомляє olevsk-gromada.gov.ua.

  Побачити хід робіт приїхав міський голова Олег Омельчук. За його словами, там же зроблять оглядовий майданчик, щоб бажаючі могли побачити колодязь, який датується Х століттям. Після того, як всі необхідні заходи буде зроблено, з найстарішого в Україні колодязя можна буде скуштувати воду.

  Деревину надали ДП «Білокоровицьке ЛГ», ДП «Олевське ЛГ» та лісгосп АПК. Допомогу в розпилюванні матеріалів на потрібні розміри, підтримку у проведенні робіт надає приватний підприємець, депутат міської ради Олександр Козловець. Олевська міська рада дякує за допомогу.

  Нагадуємо, що житомирська археологічна експедиція, яка проводила розкопки древлянського колодязя Х-го століття, дійшла до глибини 9 метрів. За їх словами, можливе заглиблення ще на 3 метри. Верхній діаметр розкопки становить 10 метрів. Колодязь складається з унікального трьохконтурного зрубу. Всередині археологи виявили велику кількість знахідок, що датуються VІІІ-ІХ ст.

n 1511178 2

n 1511178 2

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework